Piperade basque

Tara Bascilor se lauda da cu o gastronomie variata si bogata avand o puternica influenta spaniola.

Ingrediente: 2 oua, sare, piper, putina smantana, ardei dulce, ardei iute, ceapa, rosii, ulei de masline, ierburi de provence.

Se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline, se adauga ardeii, sarea, piperul, usturoiul si ceapa. Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi rosiile decojite si fara seminte taiate marunt. Lasam cateva minute, adaugam apoi pasta de ardei iute si ierburile de provence.

Se pune putin ulei intr-o tigaie neaderenta, se adauga apoi ouale batute, se lasa pret de 2 minute la foc mic ca sa se inchege putin. Cu ajutorul unei spatule flexibile dezlipim constant marginile si aducem oul nefacut la baza tigaii. Dupa ce omleta este prinsa se adauga in mijloc piperade-ul de ardei. Se ruleaza o parte si cealalta parte se ruleaza cand luam omleta din tigaie si o punem in farfurie. Se adauga putina legumele calite deasupra si se asezoneaza cu verdeturi dupa gust. Pentru gurmanzi se poate servii cu felii de sunca de porc, la cuptor.