Targul international de agricultura de la Paris

18.01.2018. Targul international de agricultura din Franta (SIA) isi asteapta vizitatorii cu noutati si in 2018. Targul isi va deschide portile in perioada 24 februarie - 4 martie 2018 la Porte de Versailles.

El va gazdui expozanti si vizitatori veniti din Franța, din alte tari europene, din Africa, din Asia, etc.. Tematica acestei editii va fi agricultura ca si “aventura colectiva”. Vor fi abordate: tematica noilor obiceiuri comportamentale ale consumatorilor; si importanta tinerilor in crearea propriilor afaceri agricole. Nu vor lipsi nici concursurile care premiaza cei mai buni crescatori de animale, producatori de vinuri si tineri fermieri. Vor participa 1200 de crescatori de animale cu sapte specii zootehnice diferite si 372 de rase de animale.

Vinurile expuse in cadrul concursului sunt preselectate anterior din 16.000 de esantioane diferite, dintre care, doar 55% sunt admise la concurs. Vor mai fi premiate produsele din carne, lactatele, produsele apicole, stridiile, pastravul afumat, berea, carnea de vita si whiskey-ul francez. Vizitatorii vor putea cumpara produse din regiuni franceze emblematice precum Martinica, Tahiti, Guadelupa, Insula Reunion, Guiana si Noua Caledonie. Vor fi expuse pe standuri noile inovatii din domeniul agricol, cum ar fi irigatia de precizie si noile inventii in domeniul roboticii. 

Publicat de către Agriaffaires.ro