Pastis de Marseille
Pastisul este un aperitiv esential in Provence, ce apartine unei familii de lichioruri ce au la baza anasonul, printre care ouzo, arak, raki, sambuca si mastika.
Pastisul este un aperitiv esential in Provence, ce apartine unei familii de lichioruri ce au la baza anasonul, printre care ouzo, arak, raki, sambuca si mastika.
Berthoud este o reteta traditionala creata la inceputul secolului al XX-lea. La inceput, acesta era un nume de familie raspandit in Chablais.
Valea Aosta, situată în nord-vestul Italiei și învecinată cu Franța și Elveția, nu este doar cea mai mică regiune, ci și cea mai mică regiune viticolă din Italia.
Supa de ceapa cu vin si branza rasa (reteta Franta).
Specialitatea traditional garantata “Vincisgrassi alla maceratese”, Italia, este un preparat gratinat consumat la felul întâi și obținut din trei produse de bază.
„Mollete de Antequera” IGP, este un tip de paine originar din aria geografica Antequera, Spania.
Bulagna de l’Ile de Beauté, IGP, Franta, este un produs emblematic din Corsica, care rezultă dintr-o pricepere ce reflectă insula, cultura și obiceiurile acesteia.
Reteta frantuzeasca de sunca cu ou si smantana.
Tarlati a fost una dintre cele mai importante familii conducatoare din Arezzo, Italia, in secolul al XIV-lea.
Aria din care provine laptele si in care este produsa si maturata branza DOP „Casciotta d’Urbino” cuprinde intregul teritoriu al provinciei Pesaro e Urbino, din Italia.
Sardele preparate la cuptor cu macris.
Mascarpone este o branza italiana cu pasta moale.
Este un produs apreciat de catre gurmanzii din lumea intreaga, are un gust unic si este preparat dupa retete traditionale frantuzesti.
Vinurile Chozas Carrascal, DOP, Spania sunt vinuri minerale cu aroma de pamant
Piersicile cu IGP „Pesca di Delia”, au un continut de zahar si arome distinctive care le diferentiaza de fructele de acelasi tip cultivate in alte arii de productie.
„Brousse du Rove” DOP, Franta, este o branza de capra prezentata sub forma de cornet.
Este o mancare foarte simpla din zona Bordeaux, Franta.
„Pan gallego” DOP, Spania, este o paine cu coaja crocanta, cu miezul moale si cu alveole numeroase si neregulate.
Haricot de Castelnaudary, IGP, Franta, este o fasole alba uscata din specia Phaseolus vulgaris.
Poulet de Bresse este un renumit pui pentru carne, crescut in estul Frantei.
Pampepato di Terni, IGP, Italia, este un produs de panificatie obtinut prin prelucrarea fructelor uscate, a ciocolatei, a stafidelor, a fructelor confiate, a pudrei de cacao amaruie, a mierii, a cafelei, a condimentelor si a fainii.
Mozzarella di Gioia del Colle” DOP, Italia, este un tip de branza proaspata pe baza de pasta filata, produsa doar din lapte crud integral de vaca la care se adauga o cultura de zer fermentat.
Specialitate traditionala din sudul Frantei, asemanatoare cu pizza, garnisita cu ceapa, ansoa si masline negre.
Branzeturile fabricate in consiliile Ponga si Amieva din sud-vestul Asturiei, poarta numele defileului muntos Los Beyos.
Mancare traditionala din nordul Frantei si Belgia.
„Grana Padano” DOP, Italia, este o branza tare, cu pasta fiarta si maturata lent.
Tara Bascilor se lauda da cu o gastronomie variata si bogata avand o puternica influenta spaniola.
Mai multi romani din Bistrita, cultiva pe cont proriu, in Spania, avocado, kiwi si legume de sera.
Reteta din Franta, de rosii si dovlecei gratinati.
Chartreuse este unul dintre cele mai vechi lichioruri din lume, produs de calugari incepand cu secolul XVII in Franta.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev