Pinot noir sunt vinuri suple, acide, cu arome de ciuperci, frunze ude, fructe uscate si sol de padure, sau pline de note intense de fructe rosii, cu senzatii dulcege.

Read More

Premiile Wine Spectator recunosc restaurantele ale căror liste de vinuri oferă selecții interesante, care sunt potrivite pentru bucătăria lor și atrag o gamă largă de iubitori de vin.

Read More

La o oră distanță de București, veți ajunge într-o Românie pitorească, cu răsfăț de neuitat prin degustări de vin la Crama SERVE.

Read More

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a participat, în premieră, cu vinuri din producția proprie, la Central Park Wine Festival.

Read More

Relaxare, vinuri spectaculoase, cultură, muzică și voie bună, așa se prezintă festivalul de vin a ediției aniversare a Zilelor Clujului.

Read More

Valea Aosta, situată în nord-vestul Italiei și învecinată cu Franța și Elveția, nu este doar cea mai mică regiune, ci și cea mai mică regiune viticolă din Italia.

Read More

Vinul Wine Chocolate oferit de Tohani aduce o senzatie de ciocolata intensa.

Read More

Cramposia este un vin alb de consum curent, obtinut din soiul autohton de struguri cultivat in podgoriile Dragasani, Segarcea, Samburesti, Stefanesti.

Read More

Tectonic Sauvignon Blanc este un vin medaliat, produs de Crama Girboiu, Vrancea.

Read More

Piata vinului romanesc trece prin una dintre cele mai bune perioade din ultimul deceniu.

Read More

Domeniul Bogdan se întind pe 154 ha, in podgorie Murfatlar D.O.C., in apropiere de satul Pestera, judetul Constanta si practica viticultura biodinamica.

Read More

Crama “1000 de Chipuri”, in semn de respect, a denumit primele vinuri dupa numele fostilor proprietari.

Read More

Vinul Anca Maria Sauvignon Blanc – 2017, al producatorului Domeniu Vladoi, a fost premiat cu medalia de aur la concursul international de vinuri de la Sofia.

Read More

Muscat Ottonel demisec produs la Silagiu, Timis, de catre Crama Aramic are eleganta, este delicat, fin, extrem de usor de baut.

Read More

Trilogie in alb 2017, este un vin fin si elegant, creat din trei soiuri pur romanesti: Feteasca Alba, Feteasca Regala si Feteasca Neagra vinificata in alb.

Read More

Vinurile Maria Feteasca Alba si Ana Sauvignon Blanc poarta numele celor doua fiice ale proprietarului cramei Jidvei.

Read More

Crama Hamangia ce apartine societatii SC NALBA SRL, face parte din arealul viticol Istria-Babadag.

Read More

Vinul Balada – Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2017, a fost lansat de Vinaria DAC din Republica Moldova.

Read More

Vinul Grand Via Pinot Noir ECO, este un vin rosu, demi-dulce.

Read More

Cadarca de Minis este un vin traditional romanesc originar din Podgoria Minis-Maderat, Judetul Arad.

Read More

Exista o legenda care spune ca vinul de Ciumbrud a fost bautura preferata a lui Mihai Viteazul.

Read More

Crama Viisoara este situata in comuna Cobadin, judetul Constanta.

Read More

Judetul Iaşi este pe primul loc in regiunea Moldovei in turismul viticol unde exista mai multe crame pentru degustari de vin.

Read More

Un festival annual de vinuri si gastromie are loc in Pays Saint-Pourcinois, Franta in perioada 9-19 august 2018.

Read More

In anul 2008, la Urlati, judetul Prahova, a luat nastere „Domeniile Anastasia” pe o suprafata de 7 hectare.

Read More

Cupaj Galbena cu Sauvignon Blanc Demisec, este un cupaj fericit si apreciat ce aduna in sticla aroma soiului Sauvignon Blanc si prospetimea si fructuozitatea Galbenei de Odobesti.

Read More

In perioada 7-8 octombrie, la Expo Arad, iubitorii de vinuri vor avea parte de o experienta deosebita la prima editie a targului de vinuri si salon gastronomic, Vicii si Delicii.

Read More

Vin premiat cu Medalia de Argint in cadrul Concursului International de Vinuri de la Bucuresti - editia 2016.

Read More

Turismul viticol la Cramele din Ostrov, se aseamana cu cele din domeniile viticole italiene si frantuzesti.

Read More

Fondata in 1998 de Fabio Albiseti, producator italian din Chianti-Toscana, VINARTE a devenit un nume important in sectorul productiei de vinuri din Romania.

Read More

Bauer O.R.A.N.G.E. a aparut pe piata din Romania in 2014.

Read More

In 2015 au iesit pe piata primele vinuri din gama Issa, produse de crama „La Salina”, amplasata pe dealurile din imediata apropiere a Salinei Turda, judetul Cluj.

Read More

Vinul de Dobra, Satu Mare este apreciat pentru calitatile deosebite oferite de conditiile climatice si geografice ale zonei.

Read More

In podgoriile Kleine Zalze din Africa de Sud se produc vinuri de cinci stele, premiate cu aur la cel mai inal nivel.

Read More

Un vin de aur, atat la propriu, cat si la figurat este vinul Riesling Italian din Dealurilor Silagiului, zona Buzias, Timis.

Read More

Cel mai cunoscut in lume este tipul de vin Chardonnay sec, un vin amplu si onctuos, cu arome fructate.

Read More

Podgoria Via Domnului se gaseste in judetul Prahova, in zona Dealul Mare.

Read More

Centrul Macin isi asează viile la poalele muntilor Macinului, pe o linie oarecum paralela cu Dunarea, pe directia nord-sud, prin Macin, Greci, Carcaliu si Cerna.

Read More

Pe meleagurile aradene, viticultura a fost practicata pentru prima data de catre dacii liberi in zona colinelor, care formeaza ultimile ramificatii ale Muntilor Zarandului.

Read More

La Cotnari, mostenirea este fara seaman. Prin mestesugul vinului, vechi de peste doua mii de ani, traditia, arta si voia buna stralucesc, din nou, laolalta.

Read More

Judetul Alba este recunoscut la nivel national si international pentru calitatea vinurilor produse in podgoriile din zona. 

Read More

Povestea moderna a vinului de Samburesti Viti, nu poate incepe altfel decat aristocratic. 

Read More

Domeniile Stirbey sunt situate in Dragasani, judetu Valce, pe dealul Oltului.

Read More

Denumirea de origine controlataă “SARICANICULITEL” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Read More

Voievozii Moldovei au construit o serie de cetati pe malul Nistrului, avand misiune de aparare impotriva amenintarilor turco-slave-tatare.

Read More

Denumirea de origine controlata “CRISANA” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor din prezenta decizie.

Read More

Compania S.C. VINCON VRANCEA S.A exploateaza astazi peste 1.500 de hectare.

Read More

MINIS este o podgorie viticola renumita din regiunea Aradului.

Read More

Podgoria companiei private JIDVEI SRL, situata la limita dintre judetele Mures si Alba, cuprinde o suprafata de peste 1000 de hectare.

Read More

Denumirea de origine controlata “RECAS” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Read More

Cautare