Crama “1000 de Chipuri”, in semn de respect, a denumit primele vinuri dupa numele fostilor proprietari.
Un festival annual de vinuri si gastromie are loc in Pays Saint-Pourcinois, Franta in perioada 9-19 august 2018.
In Champagne, preparatele de carne se situeaza de departe pe primul loc in randul specialitatilor gastronomice.
La romani, bucatele traditionale sunt insotite intotdeauna de un pahar de vin bun.
Turismul viticol la Cramele din Ostrov, se aseamana cu cele din domeniile viticole italiene si frantuzesti.
Pentru orice turist, o cazare perfecta gasim intr-o casa tipica de fermieri din Toscana.
Prestigiul vinurilor si mancarurilor romanesti impun o ordine in care se servesc vinurile in timpul mesei.
In perioada 01 - 03 aprilie, va a avea loc la Casino Parcul Central ''WineUp Fair in Transylvania'' transfomand Clujul in capitala vinului si a gastronomiei.
In Vrancea, pe zeci de kilometrii, nu vezi altceva decat vita de vie ruginie si struguri cu tenta de chihlimbar.
Compania WineRo a organizat sarbatorea recoltei, o zi plina de distractie si surprize placute.
Viile ocupa, in Moldova, o intindere de peste 90.000 hectare, ceea ce inseamna a treia parte din suprafata viticola a tarii.
Programul Festivalului International al Viei si Vinului "Bachus 2012” - Editie aniversara (18-21 octombrie 2012)
La Cotnari, mostenirea este fara seaman. Prin mestesugul vinului, vechi de peste doua mii de ani, traditia, arta si voia buna stralucesc, din nou, laolalta.
De cativa ani, dealurile cu vita de vie ale Prahovei fac parte dintr-un circuit turistic aflat in plina dezvoltare.
Dezvoltarea turismului rural, solutie pentru dezvoltarea satelor vrancene, se bazeaza pe circuite care puna in valoare specificul Vrancei.
Voievozii Moldovei au construit o serie de cetati pe malul Nistrului, avand misiune de aparare impotriva amenintarilor turco-slave-tatare.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev