Vinul Wine Chocolate oferit de Tohani aduce o senzatie de ciocolata intensa.
Amplasat in mijlocul regiunii Dealu Mare, Tohani se intinde pe 7 dealuri insorite, binecuvantate de un climat special. Dealurile sunt orientate spre sud-est, primind mangaierile generoase ale soarelui pentru mai mult timp. Astfel, strugurii se bucura de soare 14 zile in plus pe an fata de alte zone viticole ale tarii. Ajungand mai devreme la maturitate, boabele au la dispozitie mai mult timp pentru acumulari calitative. Aici s-a lansat doua variante de Wine Chocolate, demisec si dulce, ce sunt un adevarat rasfat al simturilor si conduc degustatorul spre arome intense de ciocolata amaruie si cacao. Pentru a ajunge la aceste senzatii, enologul cramei, Marin Ion, a folosit struguri recoltati la supracoacere si tipuri speciale de butuoaie de stejar, pentru maturarea vinului.
Wine Chocolate este rosu rubiniu, dens si vioi la rotirea in pahar, ce denota o corpolenta peste medie. in nas, degustatorul este intampinat de senzatii compacte de cacao amara si ciocolata cremoasa, pe langa fructele rosii iesite parca din alcool, ca afinele si visinele. Senzatii condimentate de nucsoara si cuisoare, langa un piper negru macinat. Gustativ ne imbie cu o dulceata tipica unei tablete de ciocolata amara, langa care se revarsa subtil mici valuri de taninuri moi si discrete. Matasos si echilibrat pe final cu un postgust prelung.