La Tomatina Bunol

Exista o zi in care puteti sa aruncati cu rosii in oricine doriti si sa nu se supere nimeni, doar daca participitati la festivalul „La Tomatina".

Acest lucru e posibil si anul acesta in Bunol, un orasel in apropiere de Valencia (Spania)  in august. La Tomitata este de fapt o traditionala bataie cu rosii, care are loc in fiecare an, incepand din 1944, in ultima zi de miercuri a lunii care incheie vara calendaristica. De la 11 dimineata pana la 11 seara are loc un adevarat razboi, dar care nu are invinsi sau invingatori pentru ca toata lumea nu vrea decat sa se distreze. Anul acesta sa folosit la bataie 120 de tone de rosii.

Singura cerinta este urmatoarea: trebuie sa fiti imbracati adecvat pentru a va “asorta” cu sucul de rosii. Trebuie doar sa puneti mana pe tomatele coapte si sa le aruncati spre oricine se misca, sta, alearga, se apleaca sau se intoarce. Pur si simplu nu conteaza ce face, oricine poate deveni o tinta! Exista insa o regula stricta: nu puteti arunca decat cu rosii pe care trebuie sa le stoarceti inainte de a le lansa, pentru a deveni mai moi. Alte obiecte sunt strict interzise.

 

 


Cautare