16-17 septembrie 2011: Festivalul de gastranomie si fructe Kozard, HungariaGAL-ul Leader Cserhatalja (Ungaria), in cooperare cu Reteaua LEADER Europa Centrala si de Est, au invitat GAL-urile europene la Festivalul de gastronomie si fructe, care a avut loc in perioada 16-17 septembrie 2011 in Kozard, Ungaria.

 

Kozard este un mic sat ascuns in frumoasa vale din regiunea Est-Cserhát. Cu linistea sa deosebita, cu numeroase frumuseti naturale, Kozard ofera posibilitati excelente de recreere si de drumetie Cetatenii, in principal, veniti de la Budapesta, poseda majoritatea caselor vechi pe care le folosesc ca si case de vacanta.

Cu ocazia festivalului Gastronomic si de fructe, in fiecare an, copii si adultii se imbraca in costume populare amuzante si participa la o parada pe strada principala in acorduri muzicale.

 

Festivalul este o ocazie excelenta pentru toti care viziteaza localitatea Kozárd sa ia parte la o calatorie gastronomica, unde pot gusta si cumpara produsele alimentare ale fermierilor locali si alte produse provenite din satele vecine.

La acest eveniment popular s-au servit, de asemenea, surprize pentru gurmanzi, precum tocanitele cu carne si legume, sau mamaliguta cu branza de oaie "racka".

 

Oaspetii au putut merge pe jos printre standuri, chioscuri si corturi si s-au intalnit cu mestesugari priceputi, care au expus produsele lor de artizanat traditional.

De asemena cei interesati de folclor au putut urmarii grupurile muzicale si de dansatori care au oferit o atmosfera placuta si de neuitat festivalului.

 

 

 

Articole similare

http://www.agroservice.hu/

 
Cautare