Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI”

Ediţia a XI-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” Oradea, va avea loc în perioada 9-10 noiembrie 2024 şi va deschide oficial „sezonul” sărbătorilor de iarnă 2024-2025 în România!

Evenimentul va găzdui și Ediția a III-a „D’ALE PORCULUI PRO”, competiţia între echipe conduse de profesionişti în arta culinară reprezentând judeţe/ oraşe/ comune din întreaga ţară! In cele 10 editii ale Festivalului Concurs, au fost prezenti peste 120.000 de vizitatori; 50 de echipe-primării din Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Satu Mare și din Ungaria; peste 20 de jurați profesioniști; peste 30 de mici producători locali; peste 10 artiști români de calibru; s-au stabilit două recorduri mondiale; au fost lansate trei băuturi oficiale si un imn propriu!

D’ALE PORCULUI” este, în acest moment, cel mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului și printre cele mai importante evenimente de cultură gastronomică tradițională din România! In editia a X-a, marele trofeu al Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” a fost câştigat de echipa oraşului Valea lui Mihai; pe locul al doilea, la o diferență de 0,7 puncte, s-a situat echipa Tulca, care a câştigat şi Premiul de Popularitate; pe locul al III-lea s-a clasat echipa Biharia.


 


Cautare