Istoria branzeturilor Alma este istoria fermierilor si producatorilor de lactate din Bregenzerwald, Austria.
In anul 1860 la initiativa poetul si spiritul liber Franz Michael Felder, o mana de fermieri hotarati au infiintat Asociata Agricola pentru Branza, avand scopul ca impreuna sa puna capat monopolului asa-numitelor "branzeturi". Astfel se nascut ideea cooperativei de ferma Alma din Bregenzerwald.
Alma a fost prima companie din Austria care a inceput, apoi sa topeasca branza si sa o ambaleze in felii Aceasta a devenit cel mai vechi brand de branzeturi procesate din Austria. Aici, maestrii topitori folosesc numai cea mai buna branza, retete bine facute si bineinteles, experienta lor bogata in rafinarea celei mai bune branze traditionale. In anul 1925, producatorul de produse lactate devine marca comerciala Alma, avand pe eticheta o taranca in costumul popular specific regiunii alpine Bregenzerwald.
Alma a devenit principalul furnizor de specialitati de branza naturala si branza topita si se lauda cu numeroase premii de-a lungul anilor. In anul 2017 la World Cheese Award, branzeturile companiei austriece a primit urmatoarele premiile: Super Gold – pentru branza Alma Bergsennerei Lutzenreute Vorarlberger Bergkäse ce a implinit cel putin 10 luni (DOP ); Super Gold: pentru branza Alma Montafoner; Aur: pentru branza Alma Alpkäse alt Alpe Andles Brongen; Aur: pentru branza Alma Alpkäse alt Alpe Mittelargen.