Usturoiul negru, cunoscut sub denumirea de „Aurul negru de la Sf. Paul” este un usturoi care a fost maturat în mod natural printr-un proces de fermentație foarte complex care durează luni de zile.
Usturoiul este unul dintre remediile pe bază de plante ale căror proprietăți speciale și versatile de promovare a sănătății sunt ancorate în conștiința generală de mii de ani. Datorită efectului său pozitiv, în special asupra sângelui și vaselor, usturoiul este considerat în naturopatie a fi unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru arterioscleroză, infarct miocardic și accident vascular cerebral, hipertensiune arterială și multe altele.
Usturoi negru nu are miros si reprezinta o sursa de venit suplimentara in afacerea de familie Holzers Kärtner Knoblauch care vinde, acest usturoi din 2019 și, prin urmare, a devenit o celebritate în Austria. Compania a lucrat timp de cinci ani pentru a transforma usturoiul alb în usturoi negru prin fermentare. Are gust fructat, asemănător cu caramelul, cu o notă de acid - perfect cu brânză, friptură sau prosciutto.
La standul 106 de la Targul international Saptamana Verde Berlin este disponibil ca bulb întreg, sub formă de pulbere sau ca pastă. De asemenea are și tot felul de creme de usturoi alb, precum și căpșuni, piersici sau prune liofilizate.