Sneem Black Pudding este un sangerete traditional, neambalat in forme si preparat in tavi la cuptor.
Produsul finit „Sneem Black Pudding”, vandut clientului, are o culoare rosie bruna inchisa. Comparativ cu majoritatea celorlalte tipuri de sangerete din Irlanda, „Sneem Black Pudding” are o textura fina, aproape spumoasa, care confera o senzatie deosebit de fina in gura. La productia sangeretului sunt utilizate: seu de vita sau miel – între minimum 8 % și maximum 15 % — fulgi de ovăz – între minimum 20 % și maximum 25 %; ceapa; sange de oaie sau vita ori porc; apa; condimente si mirodenii.
Ingredientele uscate sunt apoi cantarite cu grija, pregatite si amestecate, impreuna cu seul, pentru a asigura un produs consistent si o distributie uniforma a ingredientelor in intregul produs. Adaosul de ingrediente umede creeaza o fiertura ingrosata. Amestecul de ingrediente umede este apoi transferat in tavi de forma dreptunghiulara. Amestecul poate fi copt in cuptor alegand una dintre cele două optiuni: o abordare care implică temperatura ridicata si timp redus; sau o abordare care implică temperatura mai scazuta si timp îndelungat. Produsul finit este apoi răcit la temperatura camerei inainte de a fi refrigerat la 2-4 °C. Termenul de pastrare este relativ scurt, acesta fiind cuprins intre 14 și 21 de zile. Sangeretele, in forma sa finita, este taiat in mod obisnuit in bucati de forma patrata sau in calupuri cu o greutate cuprinsa intre 500 g si 1 kg. 3.5.
Aria geografică pentru productia de „Sneem Black Pudding” este satul Sneem din Peninsula Iveragh, in comitatul Kerry. Producția in forma sa actuală dateaza de la începutul anilor 1950: o perioadă de dificultati economice in Irlanda. Din cauza adversitatii economice a vremii, fermierii trebuiau sa se asigure ca fiecare parte a animalului era utilizata in intregime, inclusiv sangele proaspat si seul. Valoarea calorică ridicata a seului face ca „Sneem Black Pudding” sa fie un produs alimentar ideal in timpul iernii. Toti macelarii din satul Sneem isi prepara si isi vand produsele incepand din anii 1950. Odata cu rationalizarea, in ultimele decenii, a abatoarelor locale de dimensiuni mici, este foarte neobisnuit ca un sat de aceasta marime sa detina doua abatoare autorizate, situate atat de aproape unul de celalalt datorita productiei continue de „Sneem Black Pudding”.