Cozonac cu carnati si sunca de porc
Folar de Valpacos este un produs de panificatiie, IGP, Portugalia, pregatit in mod traditional in perioada Pastelui.
Folar de Valpacos este un produs de panificatiie, IGP, Portugalia, pregatit in mod traditional in perioada Pastelui.
„Poljički soparnik” IGP, Croatia, este un produs de panificatie de forma unei paini rotunde.
Palinca ungureasca a ajuns renumita in intreaga lume datorita ingredientelor de baza bogate in arome.
Jerk este o metoda jamaicana de condimentare a carnii oferind acesteia un gust dulce si picant deosebit.
In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, a fost publicata o cerere privind sistemul IGP din domeniul calitatii al produsului „NOVAC AFUMAT DIN TARA BARSEI”.
Schwäbische Spätzle”, IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwäbische Knöpfle”, sunt paste obtinute din oua proaspete dupa o reteta artizanala.
„Kayserovan vrat Trakia” STG, Bulgaria, este o specialitate din carne netransata, cruda, uscata.
„Sange de taur” (Egri bikaver) e legendarul vin rosu sec din Eger, realizat din trei sortimente diferite de vin.
Produsul traditional ''Cebularz Lubelski", IGP, Polonia, are o forma circulara turtita, cu diametrul intre 5 si 25 cm si grosimea de aproximativ 1,5 cm.
Aydın Inciri, DOP, Turcia, este denumirea data smochinelor uscate Sarılop.
„Upplandskubb” este o paine rustica, din Suedia inregistarata DOP, cu o culoare variind de la culoarea turtei dulci la un maro cu tente gri.
Laptele de fan „Heumilch” STG, Austria, reprezinta cea mai naturala forma de productie a laptelui.
Nici un Craciun irlandez nu ar fi perfect fara o budinca traditionala.
Placintele Domnesti din republica Moldova sunt oferite bucurestenilor prin lantului de restaurante La PLACINTE.
„Hannlamb” IGP, desemneaza carcasele si bucatile de carne de la oile si de la mieii din rasa „gutefar” care sunt fatati, crescuti si sacrificati in aria geografica Gotland.
Alheira de Mirandela IGP, Portugalia, este un carnat traditional afumat cilindric, in forma de potcoava.
Povestea Nando's a inceput cu secole in urma, cand exploratorii portughezi a ridicat ancora pentru a cauta drumul pe mare spre mirodeniile din Indiile de Est.
Perroche este o branza din lapte de capra nepasteurizat facut de Charlie Westhead si Haydn Roberts la Creamery Neal Yard, din Herefordshire, Anglia.
Dosarul cu cererea de atribuire a Indicatiei Geografice Protejate pentru 'Scrumbia de Dunare afumata' a fost transmis la Uniunea Europeana.
Schwarzwälder Schinken, IGP, Germania, este o sunca dezosata, curatata, cruda si afumata, obtinuta din pulpa din spate a porcului.
„Allgäuer Sennalpkäse” este o branza cu pasta tare si cu durata lunga de conservare, fabricata prin metode artizanale traditionale in fermele de lapte alpine din Allgäu, Germania, din lapte crud natural de vaca, si prelucrata manual.
„Lapin Poron kuivaliha” DOP (carne uscata de ren din Laponia) este produs din muschi intreg (grupe de muschi) si din bucati de muschi.
In podgoriile Kleine Zalze din Africa de Sud se produc vinuri de cinci stele, premiate cu aur la cel mai inal nivel.
In centrul istoric al orasului Gyula, in piata Erkel Ferenc se afla Cofetaria de „O suta de ani”, care a fost infiintata in 1840 de catre cofetarul sef Salis András.
„Oecher Puttes” este denumirea unei specialitati de sangerete traditional produs in Aachen, Germania.
„Janu siers” este produsa din lapte si coagul, la care se adauga unt sau smantana, oua, sare si seminte de chimion.
Francoise de Oliveira a crescut in Mozambic, de acolo provenind si numele “mambu” dat micii sale companii, ce insemna in limba populatiei Shangaan “multumesc”.
Denumirea „Hajdusagi torma” DOP, se acorda radacinii plantei Armoracia rusticana (sin. A. lapathifolia) selectionate prin butasire in regiunea Hajdusag.
In ziua de 1 mai 2016 cooperativa viticola Winzergenossenschaft Albig a sarbatorit 80 de ani de existenta.
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, cu mucegai nobil, realizat din carne de porc aleasa la rosu, provenita de la porcine cu greutatea in viu de peste 100 kg si din slanina tare.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev