Palmierul de zahar (Borassus flabellifer) este prezent in Cambodgia, iar din 2005, a fost recunoscut ca emblema a tarii printr-un decret regal.
Fermierii planteaza palmieri in apropierea caselor si satelor, de-a lungul drumurilor si pe terasele de orez de pe dealuri. Literatura de specialitate din domeniul agriculturii din Cambodgia mentioneaza anul 1901 ca punct de inceput al expansiunii culturii palmierului de zahar, odata cu emiterea unui ordin regal prin care fiecare fermier era obligat sa planteze palmieri Borassus pe campurile sale cu orez. In 1967, Jean Delvert, un bine-cunoscut geograf francez, consemna regiunea Kampong Speu ca principala zona de cultivare a palmierului de zahar, cu 375 000 de arbori cultivati. Productia de zahar cristalizat din palmier se realizează inca din anii 1970, fiind cunoscut ca ca un produs traditional din aceasta zona.
Studiile si analizele au aratat ca seva de palmier originara din aceasta regiune are o concentratie ridicata de zahar. Aceasta explica aromele bogate ale zaharului Skor Thnot Kampong Speu. Recoltarea zaharului de palmier este realizata de producatorii locali competenti si agili care se catara in varful palmierilor pentru a colecta seva florilor de palmier.
Seva de palmier este colectata doar intr-un recipient de bambus (Bampong), deoarece utilizarea recipientelor din plastic este interzisă. O mică bucată de lemn de popel sau de koki este introdusa in Bampong pentru a reduce viteza de fermentare a sevei de palmier. Producatorul poate colecta cel mult 1 floare de palmier feminina sau 4 flori de palmier masculine intr-un recipient. Fiecare recipient este colectat de pe palmier in cel mult 15 ore de la momentul la care a fost instalat, iar prelucrarea sevei recoltate incepe intr-un interval de 2 ore de la colectarea sevei. Producatorii au dezvoltat cunostinte specifice privind fierberea sevei in asa fel incat sa extraga zahar de inalta calitate, in functie de produsul final pe care doresc sa il obtina.