Legume muzicale

Ideea de a asculta muzica folosind legumele ca instrumente muzicale le-a venit fratilor Nan Weidong de 43, si Nan Weiping de 41 de ani de putina vreme.

Cei doi frati au invatat de la tatal lor sa cante la instrumente clasice cand erau copii. Acum, ei traiesc intr-un mic apartament din Beijing, gaurind morcovi, dovlecei, radacini de lotus pentru a face instrumente din legume pe care le perfectioneaza cu ajutorul unui vechi aparat electronic.

Potrivit spuselor celor doi frati, fiecare leguma se potriveste cu un anumit tip de instrument: un cartof dulce imita ocarina, un bambus devine un flaut iar o radacinoasa devine un fluier.

Este foarte greu de cantat in locatii diferite deoarece din cauza temperaturii si umidatii aerului gaurile de la instrumentele comestibile se modifica rapid si dau note false.

Fratii Nan au repertoriu variat, de la muzica traditionala la melodii populare occidentale cunoscute cum ar fi Auld Lang Syne. La show-ul China's Got Talent au primit premii de 3000 si 5000 de lire.

 

 


Cautare