Calitatea, originalitatea si traditia de consum au adus migdalelor „Amendoa Coberta de Moncorvo” faima si renume, fiind unul dintre simbolurile localitatii Torre de Moncorvo, Portugalia.
Datorita procesului de productie, „Amendoa Coberta de Moncorvo” are un aspect distinctiv. Migdalele sunt tratate dupa cum urmeaza: dupa eliminarea pielitei cu apa fierbinte, migdalele sunt usor prajite. Dupa prajire, migdalele sunt puse pe tavi mari de cupru care sunt incalzite constant la foc mic. Odata puse pe aceste tavi, migdalele sunt stropite cu zahar si sunt amestecate mereu de maini de glazuratoare (femeile ce se dedica acestei activitati), care repeta aceasta miscare neintrerupt si cu rabdare timp de cateva ore, pana cand migdalele sunt intru totul glazurate, avand aspectul caracteristic pe care il cunoaste aproape toata lumea.
Productia migdalelor glazurate din Moncorvo face parte din randul activitatilor de artizanat tipice care atrag turistii si vizitatorii si care fac parte integranta din identitatea localitatii Moncorvo, unde in ultimii ani, au aparut diverse cursuri de formare prin care sa se transmita aceasta pricepere straveche noilor „glazuratoare”, trezind interesul tinerei generatii pentru o activitate asociata in mod traditional cu persoanele mai inaintate in varsta.