„Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.
Briosa are o crusta fina, rumenita si prezinta o crestatura in lungime. Crusta este mai deschisa la culoare pe axul crestaturii si mai inchisa in jurul acesteia. „Gache vendeenne” se caracterizeaza printr-o miez compact, de culoare omogena, cu o textura moale, care se topeste in gura si cu gust de lapte. Aromele de smantana dulce si de unt sunt, foarte marcate, sunt insotite de arome de vanilie si de floare de portocal si potentate prin adaugarea facultativa de alcool in procesul de elaborare.
Coca, dospita lent, dar suficient de crescuta datorita interventiei combinate a drojdiei de panificatie si a plamezii, conduce la obtinerea unui miez ferm, caracteristic produsului „Gache vendeenne”. Prezenta smantanii dulci, caracteristice retetei „Gache vendeenne”, se explica printr-o productie locala importanta si prin dorinta de a obtine un produs de patiserie cu gust „bogat” pentru sarbatorile religioase. Produsului „Gache vendeenne” i se acorde un loc special in universul produselor gen briosa din Franta.