Alte tari

Slavonska kobasica” este un cârnat conservat fermentat, din Croatia, obținut prin umplerea unui intestin subțire de porc cu carne de porc tocată și grăsime.

Maranho da Sertã” IGP, Portugalia, este un cârnat fabricat din stomac de capră sau de oaie (denumit „bandouga”) umplută cu un amestec de ingrediente.

Gyulai kolbász” IGP, Ungaria, se prepară din carne tocată și slănină tare, provenite de la animale îngrășate până la o greutate de cel puțin 135 kg, obtinute prin încrucișarea porcilor din rasa Marele Alb ungureasc cu porci din rasa Mangalița cu părul lung.

Aito saunapalvikinkku”/„Äkta basturökt skinka” IGP, Finlanda, este un produs din carne obținut din jambon întreg sau din felii rotunde de jambon de la porci pentru îngrășat.

Watercress” (Nasturelul), STG, Marea Britanie, este cultivat în mod natural în apă curgătoare, după o metodă tradițională de producție comercială utilizată de peste 200 de ani.

Denumirea „Lovecký salám” sau „Lovecká saláma” este specifică, deoarece este cunoscută pe teritoriul Republicii Cehe și pe teritoriul Slovaciei și se bucură de o tradiție îndelungată.

Indicația geografică protejată „Jászsági nyári szarvasgomba” desemnează varianta proaspătă a soiului local de ciuperci subterane „trufe de vară” (Tuber aestivum Vittad.).

Bayerischer Blutwurz este un lichior produs în Bavaria, mai ales în regiunea Pădurii Bavareze, în mod tradițional din rădăcină de Potentilla erecta (sclipeti).

Makaronia tis Smilas, IGP, Cipru, sunt paste făinoase uscate obținute prin amestecarea făinii de grâu dur cu puțină sare și apă și/sau prin amestecarea unui alt tip de făină cu griș, sare și apă.

Indicația geografică „Szegedi tükörponty” se referă la peștii vii de crescătorie din specia de crap comun de Szeged recunoscută de stat, precum și la carnea curățată și filetată provenită de la acești crapi.

Hrušovský lepník IGP, Slovacia, este o plăcintă rotundă sau pliată în jumătate, cu un diametru de 25-35 cm, făcută din faina de pâine si coapta în cuptor de piatră.

Denumirea „Sõir” se referă la un tip de brânză tradițională nematurată pe bază de coagul. Acesta este un produs lactat din categoria brânzeturilor coapte și este cunoscut în Estonia mai ales în regiunile istorice Võromaa și Setomaa.

Zagorski štrukli”, IGP, Croatia, sunt produse de panificație preparate din făină de grâu fină, brânză proaspătă din lapte de vacă, smântână fermentată, ouă, ulei, apă și sare.