Friptura traditionala „Prleška tünka”
Carnea preparata „Prleška tünka” IGP, Slovenia, are in compozitie carne si zaseka (slanina tocata).
Carnea preparata „Prleška tünka” IGP, Slovenia, are in compozitie carne si zaseka (slanina tocata).
Gouda Holland este o branza grasa (48 +), cu pasta semitare, maturata natural. Este produsa in Olanda, din lapte de vaca obtinut in fermele producatoare de lactate si se matureaza in camere speciale, fiind transformata intr-un produs pentru consum.
Branza Hessischer Handkäse se bucura de o buna reputatie in landul Hessa si in regiunile invecinate.
Caisele Wachauer Marille, DOP, Austria se caracterizeaza printr-o aroma deosebita.
„Miód kurpiowski” IGP, produsa in Polonia, este o miere din nectar, si poate include miere de mana.
Uleiul din seminte de dovleac Stiria este o specialitate traditionala (IGP) a acestei provincii din Austria.
Pe langa specialitatile regionale se afla in meniurile austriece si un numar important de mancaruri care isi au originile in tarile monarhiei.
Melton Mowbray Pork Pies IGP, sunt acoperite de o crusta din aluat de patiserie bombata lateral, care le confera forma bombata caracteristica.
Carnea de porc „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” trebuie sa provina din porci de rasa Gloucestershire Old Spots.
„Pierekaczewnik” se aseamana cu o cochilie de melc, iar acest efect este obtinut prin suprapunerea a sase straturi subtiri de aluat intins, intre care se pune o umplutura pe baza de carne.
Numai boabele uscate ale varietatilor locale de fasole cataratoare multiflora cunoscuta sub denumirea de „Jaś Karłowy” (Phaseolus coccineus), destinate consumului uman, pot fi vandute sub denumirea de „fasola korczyńska”.
Slovenska bryndza IGP, Slovacia, este o branza alba, naturala, ajunsa la maturatie, tartinabila, cu ceva graunte, produsa in mod traditional.
„Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare.
Somonul scotian de crescatorie, este un produs IGP din Marea Britanie, foarte apreciat de consumatorii din intreaga lume.
„Nieheimer Kase” IGP (GERMANIA), este o branza din lapte acru cu continut scazut de grasimi, bogata in proteine.
Carnatul afumat Alheira de Vinhais este un produs IGP din Portugalia.
„Gentse azalea” IGP, Belgia, este azaleea gata pentru vanzare (Azalea indica sau Rhododendron simsii), ca planta in ghiveci, din stadiul aparitiei culorii.
Gofrele „Mariansko Lazenske oplatky”, IGP Cehia, sunt formate din doua discuri fine, intre care se afla un strat de umplutura.
Falukorv este numele carnaciorilor care se fac in orasul suedez Falun de sute de ani.
Orezul „Lezirias Ribatejanas” IGP, Portugalia, este un orez cremos cu o aroma catifelata.
Din secolul 14 si pana in secolul 18, branza Edam a fost cea mai populara branza din lume, in special pe mare si in colonii departate.
Trebonsky kapr, IGP, Cehia, este un peste proaspat ce apartine speciei „crapul comun“.
Pogacelele din Slovenia, cu numelui “Belokranjska pogača”, prezinta protectie, la nivelul Uniunii Europene, in clasa "produse de patiserie".
Rahatul Loukoumi Geroskipou, IGP, Cipru, este un tip de produs de cofetarie al carui principal ingredient este zaharul.
Bremer Klaben este un cozonac mare, de forma plata si aproape dreptunghiulara in sectiune.
Marca Zatecki Chmel, DOP, Cehia, poate fi utilizata numai pentru hameiul bine aroma din varietatea Saaz cultivata in regiunea Zatec (Saaz).
Comisia europeana a inregistrat specialitatea traditionala garantata “Skilandis” (STG), Lituania.
Chimionul „CESKY KMIN” este un produs traditional (DOP) din Republica Ceha
Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut o varietate de ceapa, de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.
Sunca (Presuntos sau paletas), IGP, Portugalia este obtinuta, din pulpe si spete de porcine din rasa alentejana.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev