KARLOVARSKÉ OPLATKY
Vafele sunt produse de patiserie traditionale din Cehia si reprezinta o gustare delicioasa, indiferent daca sunt servite la micul dejun, ca gustare sau la cina.
Vafele sunt produse de patiserie traditionale din Cehia si reprezinta o gustare delicioasa, indiferent daca sunt servite la micul dejun, ca gustare sau la cina.
Prajitură cilindrica stratificata „Salzwedeler Baumkuchen” (IGP), Germania, este alcatuita din straturi individuale inegale, dantelata neregulat.
Preparatul „Göttinger Stracke” (IGP), Germania, este un carnat proaspat uscat in aer din carne de porc, avand consistenta si culoarea corespunzatoare produsului denumit „Mettwurst”.
Icrele „KALIX LÖJROM” (DOP), din Suedia au urmatoarele caracteristici principale:
Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja.
Branza de oaie traditionala sub forma de paine, din Slovacia (ovčí hrudkový SYR - salašnícky) este inclusa in randul UE ca "specialitati traditionale garantate" (STG), potrivit unei decizii luate de catre Comisia Europeana.
„Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente.
„Szegedi fűszerpaprika-őrlemény” sau „Szegedi paprika”, IGP, Ungaria, se obtine prin macinarea ardeiului (Capsicum annuum L. var. Longum DC.) uscat cultivat în zona Seghedinului.
Berea ceha cu denumirea „Českobudějovické pivo” este recunoscuta la nivel european, fiind inregistrata cu Indicatie Geografica Protejata.
Fava Santorinis DOP, Grecia, reprezinta cotiledoanele plantei Lathyrus clymenum, uscate, decorticate si concasate, de culoare galben deschis, in forma de disc plat cu un diametru de aproximativ 2 mm si un continut de apa de maximum 13 %.
Caracterul de specificitate al carnatului polonez „kiełbasa myśliwska”, STG, reiese din denumirea acestuia.
Produsul „Alföldi kamillavirágzat” DOP, Ungaria, este musetelul salbatic (Matricaria chamomilla L.) cules manual din zonele de campie.
Caisele Gönc (IGP) reprezinta un produs tipic al celor mai nordice regiuni de cultivare a fructelor din Ungaria.
Carnea preparata „Prleška tünka” IGP, Slovenia, are in compozitie carne si zaseka (slanina tocata).
Produsul „Mostviertler Birnmost”, (IGP), Austria, este fabricat prin fermentarea in butoi a mustului din pere obtinut prin presare.
Branza Hessischer Handkäse se bucura de o buna reputatie in landul Hessa si in regiunile invecinate.
Siropul gros „Rheinisches Apfelkraut”, DOP, Germania, este fabricat din mere si pere proaspat culese si fierte la foc mic.
„Miód kurpiowski” IGP, produsa in Polonia, este o miere din nectar, si poate include miere de mana.
„Longjing cha” este un ceai verde, produs in tara terta CHINA si are protectie DOP.
Pe langa specialitatile regionale se afla in meniurile austriece si un numar important de mancaruri care isi au originile in tarile monarhiei.
„Traditional Cumberland Sausage” (IGP) este un carnat condimentat de porc, rulat in spirala.
Carnea de porc „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” trebuie sa provina din porci de rasa Gloucestershire Old Spots.
„Chleb prądnicki” IGP, Polonia, este o paine neagra fabricata cu maia de secara.
Numai boabele uscate ale varietatilor locale de fasole cataratoare multiflora cunoscuta sub denumirea de „Jaś Karłowy” (Phaseolus coccineus), destinate consumului uman, pot fi vandute sub denumirea de „fasola korczyńska”.
In Uniunea Europeana, sunt peste 4 milioane si jumatate de ferme de semi- subzistenta (11 milioane daca adaugam si fermele de subzistenta).
„Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare.
„Hofer Rindfleischwurtst” este un carnat tartinabil.
„Nieheimer Kase” IGP (GERMANIA), este o branza din lapte acru cu continut scazut de grasimi, bogata in proteine.
Salate Von Der Insel Reichenau (IGP), Germania, sunt salate cultivata pe aceasta insula din lacul Constance.
„Gentse azalea” IGP, Belgia, este azaleea gata pentru vanzare (Azalea indica sau Rhododendron simsii), ca planta in ghiveci, din stadiul aparitiei culorii.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev