Alte tari

Produsul Ovos Moles de Aveiro, IGP, Portugalia, este rezultatul amestecului galbenusurilor crude cu un sirop de zahar. Ele pot fi prezentate ca atare, invelite intr-o vafa, sau ambalate in recipiente de lemn sau portelan.

Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia,  este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm. 

Produsul IGP “Carn d’Andorra” provine de la rasa rustica Bruna d’Andorra sau din incrucisarea vacilor din această rasa cu tauri din rasele Charolaise, Gasconne si Limousine.

Pastel de Tentúgal”- IGP, Portugalia este un produs de patiserie dulce, realizat initial in manastiri, cu aluat subtire (0,06-0,15 mm), dintr-o combinatie de apa si faina, cu o umplutura cremoasa dintr-o combinatie de galbenusuri de ou si sirop de zahar.

Pastrat ca un secret printre triburile boliviene de mii de ani, quinoa sau "cereala zeilor" a devenit recent un aliment foarte cautat in Occident.

Preparatul „Göttinger Stracke” (IGP), Germania, este un carnat proaspat uscat in aer din carne de porc, avand consistenta si culoarea corespunzatoare produsului denumit „Mettwurst”. 

Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja. 

Mancarica este una din bucatele delicioase de prin partile Chiscarenilor, din Sangerei, tinutul Balti. Componentele nutritive, folositoare si dietetice ale mancaricai au facut ca acesta sa fie foarte solicitata si in bucataria de zi cu zi ale locuitorilor din Rezina.

Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente.