Produsul traditional ''Cebularz Lubelski", IGP, Polonia, are o forma circulara turtita, cu diametrul intre 5 si 25 cm si grosimea de aproximativ 1,5 cm.
Cebularz Lubelsk este facuta din aluat de faina de grau de cea mai buna calitate, cu zahar, margarina sau unt. Pe suprafata se afla un strat de umplutura realizata din ceapa tocata si un amestec de seminte de mac, sare si ulei vegetal. Umplutura are o culoare aurie, iar gustul si mirosul este caracteristic de ceapa prajita. Cebularz Lubelski trebuie consumata in maxim 48 de ore de la prepararea ei.
Primele referiri la reteta "Cebularz Lubelski" apare in secolul al XIX-lea iar primii care l-au produs au fost evreii care locuiau in partea veche a orasului Lublin, apoi reteta sa extins in toata regiunea, datorita usurintei prepararii si costurilor reduse.
Potrivit marturiilor locuitorilor din Lublin, in anii dintre cele doua razboaie mondiale (1919-1939) turtele "Cebularz Lubelski" au fost foarte populare si au fost produse in toate brutariile evreesti.
In prezent, produsul "Cebularz Lubelskie'' este preparat de catre a treia generatie de brutari din Lublin. Unul dintre elementele fundamentale de formare profesionala in meseria de brutar este aceea de a invata prepararea turtelor "Cebularz Lubelski," cerute in special cu ocazia sarbatorilor de Craciun.