Una dintre cele mai indragite mancaruri traditionale din Germania sunt covrigii bavarezi serviti alaturi de carnatii albi Weisswurst si bere la halba.
Celebrii carnati albi, sunt una dintre specialitatile culinare din sudul Germaniei. Ei sunt foarte populari mai ales in regiunea Bavaria, de aceea mai poarta numele de carnati bavarezi. Acestia se prepara, dupa o reteta traditionala, din carne si grasime de porc, atent selectionate si fierte (ce le da nuanta alburie) si carne de vitel amestecate cu patrunjel, coaja de lamaie, ceapa, usturoi si diverse ierburi aromate. Carnatii bavarezi se consuma, in mod traditional, fierti, cu mustar, covrigi bavarezi cu sare si bere nefiltrata.
Daca ajungi in Germania, gazdele te vor servi neaparat, intr-o dimineata, cu un mic dejun special. Astfel intr-o oala impunatoare acoperita, asteptau o duzina de carnati albi fierti, iar alaturi pe un platou imens erau asezati unii peste altii covrigii bavarezi calzi, gustosi si aromati. In pliculete rosii erau pregatite, pe o farfurie, amestecurile de mustar dulce si cel condimentat. Dupa ce se scoteau carnatii din oala si erau jupuiti de pielita subtire, se dadeau prin mustar si cu covrigii aflati la indemana, se mancau cu placere unul dupa altul. La urma ne astepta o halba uriasa de bere bavareza, care ne-a uns la inima. Am aflat cu aceasta ocazia si secretul covrigilor bavarezi si anume, pentru a avea o culoare stralucitoare, inainte de copt erau tinuti intr-o solutie alcalina.