Chris & Ann Rees, Tara Galilor, Marea Britanie, produc reteta de sunca Carmarthen Ham, transmisa din generatie in generatie.
Chris si Ann spun ca atunci cand romanii au venit in Marea Britanie, cu 2000 de ani in urma, si s-au stabilit in Carmarthen, au furat reteta, s-au intors in Italia, si a numit-o sunca de Parma! Cei doi vor sa proceseze si sa comercializeze preparatele de carne, in sistem artizanal si traditional, pentru a pastra calitatea premium ale produselor lor. Sunca Carmarthen Ham este sarata, afumata, uscata, maturata, si vanduta ca sunca intrega, fara os, sau feliata si ambalata in vid, in pachete de 100 si 200 de grame, cu un termen de valabilitate de 6 luni.
Sunca Carmarthen Ham, protejata IGP, la nivel european, este utilizat, ca ingredient, in multe retete culinare oferite de hotelurile si restaurantele din Tara Galilor, cu ocazia demonstratiilor cu public sau prin bucatarii TV. Punctul culminant a avut loc cu ocazia Premiilor gusturilor bune Olympia 2003, unde sunca Carmarthen Ham a primit medalia de aur la categoria produse uscate si la categoria cea mai buna Specialitate Welsh.