Cataiful turcesc (Kataifi-Kadaifi sau knafeh) este un desert traditional din aluat (taitei) foarte popular in Turcia.
Este foarte usor de a pregatit si super-delicios. Pentru tatitei, avem nevoie de 2 linguri unt topit. Siropul se face dintr-un pahar si jumatate cu apa, 150 g zahar, vanilie. De asemenea mai avem nevoie de frisca batuta. Se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si se taie foarte fin. Pentru sase persoane se fac doua foi, fiecare dintr-un ou. Se recomanda ca taiteii sa fie pregatiti cu o zi mai inainte, ca sa aiba timp sa se usuce. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca. Amestecandu-i usor cu furculita, daca este necesar. Se oparesc cu două linguri de unt topit si se mai dau cateva minute la cuptor. Se toarna deasupra un sirop potrivit de legat, facut din zahar cu apa, se tin la cuptor pana ce taiteii au supt tot siropul si se aseaza intr-o cratita rotunda, apasandu-i usor cu dosul furculitei. Se lasă sa se raceasca pentru a se lega intre ei, se rastoarna, iar deasupra se pune frisca batuta.