Pasta de ghimbir cu usturoi este una din pastele de baza in bucataria indiana si se poate folosi la numeroase feluri de mancare.
Daca doriti sa beneficiati de inca o metoda de a lupta cu racelile si sa treceti iarna fara probleme, pregatiti-va aceasta pasta. Este foarte simplu si usor de facut si se poate pastra in conditii perfecte la frigider.
INGREDIENTE
- 1/2 cana catei de usturoi curatati de coaja
- 1/2 cana ghimbir curatat si taiat bucatele
- 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1/2 lingurita sare
METODA
Curatati usturoiul si ghimbirul. Daca nu aveti mixer, puteti da pe razatoarea fina usturoiul si ghimbirul, iar apoi amestecati pasta rezultata cu ulei si sare.
Se foloseste 1 lingurita de pasta la mancare. Prajiti pe foc domol cam 20 secunde, apoi adaugati ce mai cere reteta de mancare, respectiv ceapa tocata sau direct legumele si orezul. Trebuie sa nu se mai simta deloc mirosul de crud al usturoiului inainte sa adaugati alte ingrediente in mancare. De asemenea, cand pregatiti aperitivele, puteti adauga 1 lingurita de pasta in compozitia respectiva.