Casa Ilinca - Punct Gastronomic Local Jurilovca

La Casa Ilinca din Jurilovca, judetul Tulcea, in meniul zilei nu lipsec mancarurile traditionale de peste.

Casa Ilinca - Punct Gastronomic Local, este cu adevărat un punct de intere pentru cei care nu au mai fost niciodată. La intrare te va frapa decorul alb-albastru care împodobește frumoasa casă tradițională lipovenească. De asemenea, remarci dantelăria de lemn atent lucrată și colorată în albastru. Acoperișurile sunt din stuf clădit în straturi groase iar curtea este o adevărată terasă în aer liber, amenajată cu mese mai mari sau mai mici, așezate sub umbrele, sub cerul liber sau sub crengile protectoare ale pomilor.

La Casa Ilinca – Punctul Gastronomic Local, toate preparatele culinare sunt gătite cu grijă, din pește capturat de pescari în zorii aceleiași zile. La aperitiv vei putea alege: salată de icre, salată de vinete, frigăruie cu ficăței cu slănină, pastramă de crap, marinată lipovenească de crap, sardeluță marinată în vin, macrou marinat, scrumbrie afumată, chiftele din pește, salată de paste cu ton, plăcintă cu spanac, brânză și legume, etc.

Ca fel principal poti servi peste prajit cu mamaliguta, ciorba pescareasca gustoasa facuta din sase specii, sau sarmale din pește în frunză de varză cu mămăligă. Gazde primitoare, preparate pescărești veritabile, o atmosferă întotdeauna veselă și un decor desprins din povești – acestea sunt ingredientele pentru a servi unui pranz local la Casa Ilinca, din Jurilovca.


Cautare