O călătorie culinară în Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului

Slow Food Travel este conceput pentru călătorii curioși și responsabili care doresc să cunoască cu adevărat cultura gastronomică locală a regiunii buzoiene.

Slow Food oferă un nou model de turism, alcătuit din întâlniri și schimburi cu fermieri, producători de brânză, păstori, brutari și viticultori care, împreună cu bucătarii care le gătesc produsele, vor fi naratorii zonelor lor locale și ghizi unici ai tradițiilor locale. Descoperiți latura culinară a regiunii Buzău și a Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului și urmați-ne într-o călătorie în ținutul dealurilor, către oamenii și aromele care trăiesc acolo.

Buzăul este renumit pentru câteva produse tradiționale care sunt cunoscute mult dincolo de regiune și chiar în afara României:

  • Cârnații de Pleșcoi – renumiți în România, preparați în mod tradițional din carne de oaie.

  • Babic – un salam picant, prezentat în catalogul de produse alimentare TasteAtlas ca fiind unul dintre cele mai bune salamuri (#15 cel mai bine cotat salam la nivel mondial)

  • Vinuri din Dealu Mare – una dintre cele mai unoscute regiuni viticole din România.

În plus, Valea Buzăului și Dealu Mare sunt bine cunoscute pentru livezile de fructe, iar câmpia Bărăganului pentru culturile de legume. Orașul Buzău găzduiește Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă. Acest institut inovator are un inventar de peste 20.000 de genotipuri de plante, inclusiv legume, ierburi și plante medicinale. Pădurile din județul Buzău sunt un centru al biodiversității, lăcașul animalelor sălbatice, ciupercilor, trufelor și plantelor medicinale. Producția de alimente artizanale este încă la început, dar în ultimii ani au apărut mulți mici producători și pensiuni/case de oaspeți care au transformat Buzăul într-o viitoare destinație Slow Food Travel.

Sursa: SLOW FOOD BUZAU


Cautare