„Festivalul carnatilor de Plescoi” - editia a VI-a

Daca renumitii carnatii de Plescoi nu sunt o marca inregistrata la OSIM, in schimb Festivalul CARNATILOR DE PLESCOI - editia a VI-a, ce are loc in localitatea BERCA, BUZAU, in perioada 5-6 octombrie 2013 este marca inregistrata.

Daca Romania are, astazi, un singur produs cu certificat european de calitate, Ungaria detine 7, Cehia – 29, Sovacia – 13. Este vorba de gemul de Topoloveni. Recunoastere la nivel european a calitatii superioare dobandite de un anumit produs arata capacitatea locuitorilor dintr-o anumita zona de a valorifica intr-un fel specific resursele proprii si traditia.

Oficiali din cadrul Ministerului Agriculturii spun ca recunoasterea europeana va cuprinde alte doua produse „Novac afumat din Tara Barsei” si „Carnatii de Plescoi”. Cine va avea drept de productie pentru ca acest ultim produs l-am gasit la supermarket de la Valmar cu 50 de lei, iar de la Aldis Calarasi la 20 de lei. Treaba e neclara pentru ca de la OSIM am aflat despre carnatii de Plescoi ca „nu este marca inregistrata”, dar este inregistrata doar marca „Festivalul carnatilor de Plescoi”. E un fel de a pune caruta inaintea cailor.

Bogdan Fezi

 


Cautare