Bunatati si agrement la Ferma Bio Ilimbav

Ferma Bio Ilimbav este unul dintre cele mai bune exemple ale comuniunii sănătoase între bogățiile pe care natura le oferă și fiecare element al ei.

Ferma Bio Ilimbav situată între Sibiu, Brașov și Sighișoara, in regiunea Podișul Hârtibaciului, recunoscută pentru biodiversitate, meștesuguri tradiționale, creșterea animalelor și pentru peisajul cultural neschimbat din perioada medievală. De-o parte și de alta a râului Hârtibaci se află sate foarte vechi. Unul dintre aceste sate este Ilimbav. Gospodari de frunte ai acestui sat sunt soții Eugen Sopa și Daniela Greulich care au întemeiat Ferma Bio Ilimbav. Daniela și Eugen sunt specializați în creșterea porcilor fara colesterol din rasa Mangaliță, și a bovinelor Angus, cu carne fragedă, numai bună de grătar sau pentru tocănițe tradiționale la ceaun, cu mămăliguță și murături.

Pentru Daniela și Eugen, „Bio” înseamnă pasiune, responsabilitate și multă muncă. „Bio” înseamnă că îngrășămintele date pe terenuri, fânețe sau terenul arabil provin exclusiv de la ferma de vaci, hrana animalelor o constituie fânul, porumbul, cerealele produse chiar pe terenurile lor, îngrășate natural și neierbicidate chimic. De exemplu, de pe cultura de cartofi, gândacul de Colorado se culege cu mâna și plantele nu se stropesc cu chimicale. Alături de porci și viței, la Ferma Bio din Ilimbav, Daniela și Eugen îngrijesc un număr de patru cai. Cu aceștia se învăța arta călăriei și se fac plimbări cu trăsura prin fânețele și pădurile de poveste care înconjoară satul, putându-se admira culmile semețe ale Făgărașilor.

Brunch-urile la care se pot degusta produsele fermei Bio Ilimbav, inclusiv salam si slanina afumata de Mangalita sunt stabilite după un program încă de la începutul anului, odată pe luna, iar informatii despre acestea le puteți gasi pe site-ul lor www.mangalita.eu. Masa se va servi pe varful dealului Fofezu cu o priveliste excelenta a muntilor Fagaras si a podisului Hartibaciu. Mancarea servita la Picnic provine din agricultura biodinamica produsa la Ferma Bio Ilimbav, care este prima ferma certificata Bio din judetul Sibiu, cu o vechime de certificare Bio de peste 20 de ani.


Cautare