Aprovizionare pe tot parcursul anului cu struguri de masă premium si ecologici

În Sonora, Mexic, Divine Flavour, liderul producției ecologice din Mexic, are podgorii care vor continua sa livreze struguri ecologici pe tot parcursul anului.

Vicepreședintele Divine Flavour, Carlos Bon, a dezvăluit că în Caborca, Grupo Alta are podgorii pentru a recolta struguri si mai tarziu, deoarece ferma este poziționată geografic pentru a fi mai puțin afectată de căldura caldă a verii Sonoran și de ploile din sezonul musonic. „Din punct de vedere istoric, această vie are mai puține ploi când începe sezonul musonilor, deoarece este situată mai aproape de mare”, a spus el. „Strugurii din această fermă recoltează numai cele mai bune soiuri de proprietate și de specialitate, cum ar fi Sweet Globe organic, Sweet Celebration și Cotton Candy.”

El a adăugat că aceste soiuri sunt cultivate strategic, deoarece sunt soiuri de sezon mai târziu. „În 2023, compania a crescut și a livrat în jur de 1,7 milioane de cutii de struguri organici, iar anul acesta, totalurile de la sfârșitul anului par să fie la egalitate sau puțin mai mult”, a spus el menționând că productia ecologica a reprezentat aproximativ 60% din producția totală. Bon a adăugat că Flame Seedless este încă cel mai cultivat și exportat soi de struguri roșii organici, ce reprezintă aproximativ 20% din producția din Mexic. „Cu toate acestea, noile soiuri de strugurii rosii Karizma (IFG Forty-Seven) și Ruby Rush (Sugra53), arată un potențial promițător pentru viitor.”

Divine Flavour a anunțat, de asemenea, că pentru prima dată va reprezenta producția de struguri de masă organici și convenționali din California. Producția companiei din California va reduce decalajul până când programele sale din America de Sud vor începe mai târziu. Bon a remarcat că extinderea în California oferă Divine Flavour o aprovizionare pe tot parcursul anului cu struguri de masă premium si ecologici dincolo de sezonul din provincia Sonora, Mexic.

Sursa: organicproducenetwork-com


Cautare