Conacul Domniței Ralu

Pe Drumul Vinului, un proiect de dezvoltare a zonei turistice din Prahova, puteti vizita Conacul Domniței Ralu, de la Chițorani.

Drumul vinului reconstituie un segment vechi dintr-un drum al vinului folosit de romani pentru a străbăte Europa. Drumul are o lungime de 60 de kilometri, străbătând treisprezece localități din Prahova. Dintre acestea, cele mai recunoscute pentru podgorii și crame sunt Urlați, Ceptura, Valea Călugărească și Tohani. Cunoscutele sortimente de vin, precum Sânge de taur, Princiar, Vinul Baronilor, Vinul Voievodului, alături de multe alte sortimente, pot fi degustate în aceste crame și achiziționate. O masa gustoasa si o cazare de lux gasiti la Resort Casa Timiș, in incinta careia se gaseste Conacul Domniței Ralu. Turistilor o sa le placa mâncarea si se vor simti foarte bine într-o atmosferă relaxantă a bunului gust.

La o ora de București, în Chitorani, Bucov (pe lângă Ploiești), puteti rezerva o masa pentru a savura printre altele: gustarea din partea casei; pate de ficat de rață cu dulceață de afine; coaste de vită cu legume (cartofi, țelină & morcov) la cuptor; pastramă de berbecuț cu mămăligă și mujdei; prajitură de vișine pe blat de pandișpan; sau negrasă cu înghețată de vanilie. Drumul către conac este exact prin vie. De asemenea, conacul are și piscină, așa că se poate vara face o ieșire romantică.

În anul 2018, familia Timiş a decis să investească în conac. In prezent Casa Timis dispune de 2 restaurante: un restaurant cu specific romanesc reinterpretat cu o capacitate de pana la 80 de locuri, o crama – restaurant (50 de locuri), o terasa interioasa si exterioara cu o capacitate de 80 de locuri si un restaurant cu specific mediteranean, veranda dintre vii, in totalitate din sticla cu acoperis si pereti rabatabili cu o capacitate de 100 de persoane. Casa Timiş se află în Chiţorani, la 77 km de Otopeni, şi oferă camere cu aer condiţionat şi acces gratuit la internet WiFi. Pensiunea are o terasă şi parcare privată gratuită. Toate camerele au TV cu ecran plat, iar unele unităţi de cazare includ o zonă de relaxare. Anumite camere beneficiază de terasă sau balcon. Camerele includ o baie privată.


Cautare