Atestarea produselor romanesti
Aligote, babeasca, …, cramposie
Conform REGULAMENTULUI (CE), se prevede o abordare comunitara privind denumirile de origine in toate statele membre.
Pentru orice strain in ale bucatarie nu mai exista nici o problema, deoarece scoala de gatit, rezolva totul.
Sauvignon, Segarcea, Selection (Selection Cartiere), Socola, Sampanie, Tamaiosa romaneasca, Tarnave, Terente, Tisana, Traminer (roz), Uricani, Valea Calugareasca, Visani.
Definirea denumirilor si diferenta dintre denumirile DOP/IGP:
Merlot, Minis, Murfatlar, Muscat Ottonel, Nicoresti, Noir, Odobesti, Panciu, Pelin, Pinot gris, Pinot Noir, Riesling, Roznovanu.
Bivolii din tara noastra pot fi crescuti in ferma pentru productia de lapte si carne, atata ca produs ecologic, cat si ca produs traditional.
Produs traditional, traditionalitate si atestare produse traditionale
ORDIN nr. 219 din 21.03.2007 pentru aprobarea Regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.
Dealul Mare, Dragasani, … Husi.
HOTARARE nr. 828 din 25 iulie 2007 privind Infiintarea Sistemului de protectie a indicatiilor geografice si denumirilor de origine ale produselor agricole si produselor alimentare
HOTARARE nr. 134/6.02.2008 privind specialitatile traditionale garantate (STG) ale produselor agricole si produselor alimentare
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev