Roade și Merinde

O firmă din Iaşi a creat un centru alimentar care distribuie produse locale țărănești cu ingrediente naturale de la fermele mici din județul Iași și din județele vecine, sprijinind un sistem sănătos de consum.

Roade și Merinde” reunește peste 50 de producători din domeniul alimentar, din judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ, Bacău, Suceava şi Vaslui, cu scopul de a sprijini producătorii din regiunea Moldovei şi de a încuraja consumatorii să aleagă produse românești, în locul produselor importate. Povestea acestei inițiative a început în urmă cu 4 ani, când Vasile Moraru și-a propus să le asigure copiilor săi o alimentație cât mai sănătoasă. În primă fază, a apelat la recoltele produse în gospodăria socrilor săi. Din moment ce cantitățile recoltate erau mult peste necesarul zilnic al familiei, Vasile a găsit o modalitate inovativă de a le valorifica. A început să distribuie produsele prietenilor și apropiaților; astfel s-a născut o nouă idee antreprenorială de succes. În scurt timp, rețeaua de cumpărători a ajuns la câteva sute de familii, iar pentru a răspunde solicitărilor acestora, antreprenorul Vasile Moraru a demarat colaborări cu alți furnizori locali pentru a-și dezvolta și rețeaua de producători.

Pe lângă fructe și legume proaspete, „Roade și Merinde” oferă spre vânzare și produse procesate precum: dulceață, zacuscă, iaurturi, conserve, sucuri și multe altele. Alături de obiectivul principal de a furniza produse care asigură o alimentație sănătoasă, „Roade și Merinde” oferă, de asemenea: vizite la fermele producătorilor care livrează alimentele și oferă consiliere producătorilor pentru a reuşi să se promoveze şi să-şi autorizeze produsele. Abilitatea antreprenorului Vasile Moraru de a crea o reţea a agricultorilor locali pentru a promova produse autohtone reprezintă o adevărată lecție: succesul nu se obține în mod individual, ci este rezultatul muncii în echipă, prin implicarea și susținerea altor actori cu aceeași viziune. Roade si Merinde detine si o bacanie care ofera aceste produse locale țărănești si cu ingrediente naturale.

Oferta >>

 


Cautare