Plantarea unui puiet pentru un copil nascut

Orașul Bruxelles s-a angajat să planteze câte un copac pentru fiecare dintre cei 3.000 de copii născuți în oraș în fiecare an.

Doi dintrei consilieri Ecolo ai orașului Bruxelles sunt în spatele inițiativei, care a fost susținută de consiliul local cu un buget anual de 25.000 de euro. Părinților de la maternitățile orașului li se va oferi un mic card care explică unde va fi plantat copacul copilului lor. Ideea face parte dintr-un plan climatic mai larg aprobat de consiliul orașului, care mai urmărește, să le faciliteze rezidenților să solicite permisiunea pentru proiecte de revegetare, cum ar fi construirea de noi grădini pe acoperiș, plante cataratoarei și copaci înfloriți pe fațadele clădirilor si in balcoane.

In foaarte multe tari din lume sunt initiative in acest sens, De exemplu, Fondul Național Evreiesc a menținut o tradiție veche de mii de ani și plantează un copac în onoarea fiecărui copil născut în Israel. Se aduce un puieț și în momentul plantării se citeste cu voce tare textul din Vechiul Testament, care se refera la acest lucru. Potrivit surselor tradiționale, familiile planteaza un copac în cinstea nașterii unui copil. Pentru un băiat, de planteaza un puieț de cedru, iar pentru o fată un pin, un chiparos sau un salcâm. Puietul simboliza speranțele părinților că micutii lor vor crește, vor înflori și vor da rădăcini iar la casatoria lor vor construi din acesti copaci plantati un baldachin al casatoriei.

 


Cautare