Se vor putea realiza in comunitatile rurale inele de masini agricole si de plasare a fortei de munca pentru lucrari calificate si de sezon.
Inelul de mașini oferă acces la utilaje moderne, cum ar fi tractoare și remorci – ceea ce este un beneficiu important în special pentru fermierii mici si mijloci, dar ofera acces si la forta de munca in functie de cerere. Mașinile sunt deținute de membrii inelului de mașini și sunt împărțite contra plății unei taxe. Deoarece mașinile precum combinele de recoltat sau masinile de imprastiat si pulverzita ingrasaminte si pesticide sunt extrem de costisitoare, utilizarea lor comună reduce povara financiară a fermierilor individuali, permițându-le în același timp să beneficieze de tehnologia inovatoare. Pre-ucenicia pe teren, in cadrul inelului de masini, este o cale ideală de progres pentru tinerii, cu vârsta cuprinsă între 16 și 21 de ani, în sectorul rural mai larg (inclusiv agricultură, horticultură, producție alimentară, silvicultură, vânat și animale sălbatice, inginerie terestră, conservare și amenajarea teritoriului).
Inelele de mașini din Scoția sunt una dintre poveștile de succes ale agriculturii și afacerilor rurale. Primul inel de masini a fost înființat în 1987. Acum, Scottish Machinery Ring Association are membri în toată Scoția si deserveste mii de fermieri și alte afaceri rurale. In Romania se acorda fonduri europene pentru incurajarea infiintarii si functionarii administrative a grupurilor de producatori pentru realizarea unor activitati in comun de exploatare, comercializare, organizare, inovare si alte afaceri rurale.