Subventii agricole 2021

Legea 288/2020 modifica Ordonanta subventiilor agricole, iar prevederile ei se aplica incepand din Campania 2021 de depunere a cererilor la APIA.

Fermierii nu mai sunt obligati sa depuna adeverinta de la registrul agricol la APIA. Obligativitatea revine primariilor. Primariile pe raza carora se afla terenurile agricole sunt obligate sa elibereze adeverintele conform inscrisurilor din registrul agricol la solicitarea APIA, cu consimtamantul scris prealabil al fermierului. Fermierii persoane fizice nu mai sunt obligati sa depuna o serie de documente doveditoare pentru terenul lucrat. Ei vor depune o declaratie pe propria raspundere ca isi lucreaza terenul agricol si ca detin documente doveditoare.

Documentele ce dovedesc respectarea anumitor criterii de eligibilitate, sunt furnizate la solicitarea APIA de catre organismele responsabile cu atestarea acestora. APIA le va achita fermierilor subventiile pentru animalele ucise de salbaticiuni si pentru terenurile distruse de acestea. APIA va considera caz de forta majora sau circumstanta exceptionala distrugerea terenurilor agricole si a animalelor aflate pe exploatatiile agricole de catre exemplarele din speciile de fauna de interes cinegetic.

 

MAI MULT >>

 


Cautare