''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.
Ingrediente supa: 800 g fasole boabe alba si rosie; 500 g fasole verde; 3 cartofi; 3 dovlecei; doua rosii mari; 200 g macaroane; 175 g branza Gouda, parmezan si branza de Olanda (rase)
Ingrediente sos: 1 galbenus, 6 catei de usturoi, 1 crenguta cu frunze de busuioc; 150 ml ulei de masline, sare, piper.
Curatati fasolea boabe. Spalati fasolea verde si taiati-le in trei. Spalati dovlecei si taiatile in bucati. Curatati si taiati cartofii in cuburi mici. Puneti toate legumele intr-o oala cu 3 litri de apa clocotita, impreuna cu rosile. Sarati, piparati si lasati sa fiarba 25 de minute. Scoateti rosiile si pulpa o puneti intr-un castron. Puneti macaroanele rupte in oala cu supa clocotita si lasati sa fiarba la foc mic 15 minute.
Curatati usturoiul, pentru sos, si il puneti intr-un bol impreuna cu frunzele de busuioc. Zdrobiti si frecati pana capata consistenta unei crème. Adaugati pulpa de rosii, galbenusul si amestecati. Turnati uleiul putin cate putin, ca si cum ati prepara maioneza. Adaugati branzeturile rase si in timp ce amestecati adaugati cate un pic de supa pentru a obtine un sos omogen. Supa Pistou se serveste calda impreuna cu sosul care se pune pe masa, alaturi.