Kiwi care se obtine in Pays de l'Adour, Franta, este un fruct carnos, de consistenta ferma, cu excelente caracteristici organoleptice.
Fructul are textura fondanta, suculenta la maturitate, cand pulpa este de culoare verde intens, parfumata si usor acidulata. Coaja „Kiwi de l'Adour” se caracterizeaza printr-o epiderma de culoare brun spre verde rosiatic, acoperita de peri matasosi. „Kiwi de l'Adour” are un gust deosebit, care se datoreaza culegerii tardive de pe planta. Aceasta culegere tardiva are ca efect o crestere a continutului de materie uscata a fructului precum si a continutului de zahar.
Pentru a obtine Kiwi de l'Adour, sunt acceptate numai livezile de plante din specia Actinidia deliciosa varietatea Hayward. Livezile pentru productia „Kiwi de l'Adour” trebuie sa aiba o varsta mai mare de 4 ani, deoarece fructele kiwi nu ating calibrele regulamentare inainte de aceasta varsta. Pentru a asigura o polenizare optima, care sa garanteze un fruct de calitate: numarul de plante femela este de 300-800/ha pentru un numar de 100-160 de plante mascul; densitatea plantelor variaza intre 2,5 si 6 m pe rand si intre 4 si 6 m intre randuri. Taierea de iarna se efectueaza astfel incat sa ramana in medie, 1,2 pana la 1,4 ramuri pe mp plantat, in functie de distantele de plantare.
Rarirea este operatia care consta in reducerea numarului de fructe: fiecare producator trebuie sa adapteze numarul fructelor de pe plante la potentialul livezii pentru a obtine fructe de calibrul si calitatea cerute. Rarirea permite reglarea cantitatii de fructe pe care o poate suporta planta. Se realizeaza manual intre mijlocul lunii aprilie si sfarsitul lunii iulie. Taierile efectuate cu grija impreuna cu o rarire adecvată permit limitarea numarului de fructe la 35 fructe/mp. (45 fructe/mp in cazuri exceptionale: fructe de calibru mediu mai mare de 85 g). Recoltarea incepe cand fructele au atins maturitatea optima. In orice caz, recoltarea nu se efectueaza inainte de 25 octombrie. Cultivatorii de kiwi s-au organizat rapid pentru a asigura depozitarea, ambalarea si vanzarea productiei proprii prin infiintarea de cooperative si de statii dotate cu echipament de varf.