ALOSE A L’OSEILLE

Sardele preparate la cuptor cu macris.

Ingrediente pentru 4 persoane: 1 peste de aproximativ 1,2 - 1,5 kg; 1 ceapa; 300 g macris; 20 g unt, 6/7 felii subtiri de suncă; sare; piper.

Pentru sosul alb de macris: 1 ceapa; 100 ml smantana; 80 g unt; 50 g macris, tocat marunt.

Preincalziti cuptorul la 180 ° C. Caliti o ceapa tocata marunt in unt si adaugati 300 g macris tocat pana se inmoaie. Umpleti pestele cu macrisul calit, sare si piper si il  infasurati cu fasii de sunca. Se coace 45 de minute in cuptor.Intre timp, pregatiti sosul de macris, calind ceapa, adaugand smantana si tinut la foc mic. Adaugati macrisul, opriti focul, amestecati untul și smantana ramasa. Scoateti pestele din cuptor, îl tăiați în felii si puneti deasupra sosul alb. Se servește cu vin alb.