Friptura de miel este mancarea traditionala de paste.
Se taie capul si picioarele de la incheieturi. Se lasa pulpele si mai cu seama codita, care fripta este o bucata aleasa. Mielul se poate frige si taiat in jumatate, in lungime. Se spala si se sterge cu o carpa uscata. Se da sare si se lasa asa o jumatate de ora. Se aseaza intr-o tava cu unt sau untura cu spatele in sus. Se da la foc, mai intai la foc moale si se unge din timp in timp cu grasime. La sfarsit se intareste focul si nu se mai unge, ca sa se rumeneasca frumos si sa se intareasca bine coaja.
Se taie repede, pe fund de lemn, si se aseaza bucatile in farfurie astfel incat sa para mielul intreg. Sosul care a ramas in tava se curata de grasime, se pune sa fiarba cu o lingura de apa, mestecand sa iasa rumeneala, se trece prin sita si se serveste deoparte. Nu se toarna peste friptura ca sa nu moaie coaja. Se serveste cu cartofi prajiti si cu salata verde.