Saucisson sec d’Auvergne” este un carnat fermentat si apoi uscat, compus dintr-un amestec de carne de porc tocata, sarata, si codimentata cu mult usturoi.

Read More

Exista mai multe explicatii pentru pacalelile de 1 aprilie care au loc in Franta si in intreaga lume.

Read More

Drobusorul (Isatis tinctoria) este o planta ierboasa care apartine familiei Brassicaceae.

Read More

Asperges du Blayais”, IGP Franta, este in întregime fraged si cu un gust placut, fara fibre si fara gust amar.

Read More

Regiunea Landes este o vasta campie din sud-vestul Frantei unde se gaseste acum cea mai mare padure de pini din Europa, plantati in mijlocul secolului 19, pe timpul domniei lui Napoleon III.

Read More

Produsul "Jambon de Lacaune" IGP, Franta, este o sunca uscata rotunjita, completa, de culoare rosu inchis, usor marmorata.

Read More

Produsul Jambon de Vendée, a fost inregistrat ca Indicatie geografica protejata de catre Comisia Europeana.

Read More

Grepfrutul din Corsica, Franta, protejat IGP la nivel european din 8 octombrie 2014, este un fruct citric din soiul Star Ruby sau din orice alt soi al varietatii Citrus Paradisi ce respecta caracteristicile „Pomelo de Corse”.

Read More

Singura in drept sa beneficieze de denumirea de origine „Boeuf de Charolles”, Franta, este carnea de vita provenita de la animale din rasa Charolais.

Read More

In fiecare an in luna iulie, la Montegrosso, in Corsica, Franta, are loc festivalul Fiera di l'Alivu.

Read More

Branzeturile „Charolais” DOP, Franta, sunt produse din lapte de capra integral nefiert, usor inchegat.

Read More

Fermierii din Corsica, Franta, s-au grupat in asociatia ''Salameria Corsa", pentru a promova si proteja renumitele lor preparate din carne.

Read More

Produsul „Beurre de Bresse” DOP, Franta, este un unt dulce, produs in putinei.

Read More

Turta dulce produsa de APIDIS a castigat trofeul pentru produse semipeparate, la expozitia EUROPAIN & INTERSUC.

Read More

In prima decada a lunii decembrie,  are loc in orasul Lyon sarbatoarea luminilor (La Fête de lumières), ocazie cu care sunt puse la ferestre lumanari , ca un omagiu adus Fecioarei Maria.

Read More

Saucisse de Montbéliard” este un carnat usor curbat sub forma unui cilindru cu un diametru de minimum 25 mm produs din carne de porc. 

Read More

Particularitatile locale permit capsunelor din regiune Nîmes, Franta sa iasa in evidenta fata de alte zone franceze de productie, mai ales prin perioada timpurie de comercializare.

Read More

Carnea cu denumirea de origine „Prés-salés de la baie de Somme” DOP, Franta, provine de la miei in varsta de pana la 12 luni, crescuti pe mlastini saraturate timp de minimum 75 de zile.

Read More

Branzeturile cu pasta moale isi datoresc consistenta continutului mai ridicat de umiditate, de grasimi si conditiilor de maturare.

Read More

Branza Camembert de Normandie (marca inregistrata DOP) face parte din familia de branzeturi frantuzesti cu crusta inflorita si miez moale, apreciata de multi consumatori si s-a raspandit tot mai mult in lume.

Read More

Saucisson de l’Ardèche, (IGP), Franta, este preparat pe baza de carne proaspata si grasime solida de porc, tocate, cu care se umplu intestine naturale de porc. 

Read More

Porcii din rasa „Porc d'Auvergne”, Franta, sunt crescuti in aer liber, carnea acestora fiind caracterizata prin fermitate, culoare rosie omogena, nici deschisa, nici inchisa, si slanina dorsala reziduala de culoare alba si consistenta. 

Read More

Midiile de crescatorie vii, se produc intr-o zona de crescatorie situat in golful Mont Saint Michel la sud de linia formata de turnul clopotnitei bisericii din Carolles si varful Chaîne. 

Read More

Carnea de vita „MAINE-ANJOU” DOP , provine de la femele in varsta de pana la zece ani care au fatat cel putin o data sau de la masculi castrati in varsta de peste 30 de luni.

Read More

Pomme de terre de l’île de Ré” (DOP), Franta, este un cartof timpuriu de dimensiuni mici (sub 70 mm).

Read More

Produseul „Oie d’Anjou” (IGP), Franta desemneaza gasca a carei carne este consumata sub forms de friptura, in mod traditional in timpul sarbatorilor de sfarsit de an.

Read More

„Agneau du Périgord”, (IGP), Franta, se refera la miei cu varsta de sacrificare intre 80 si 180 de zile, cu greutatea carcasei de 15-21 kg si o buna conformatie a acesteia datorita selectiei raselor de carne in cazul berbecilor, oile provenind din rase rustice sau semirustice.

Read More

Faina de castane “CHÂTAIGNE CORSE” este un produs DOP, realizat in Corsica (Franta)

Read More

Jambonul de l’Ardèche este un produs din Franta protejata IGP la nivel comunitar.

Read More

Branza „Fourme de Montbrison” DOP Franta, este o branza fabricata din lapte de vaca inchegat, de forma cilindrica.

Read More