"Tomates a la provencale" este un fel de mancare pregatita din rosii taiate in jumatate si acoperite cu pesmet, usturoi si ulei.
Varza acra „Choucroute d’Alsace” este obtinuta prin fermentarea lactica anaeroba naturala a frunzelor de varza, taiate in prealabil in fasii si asezate, in prezenta sarii, in recipiente de fermentare.
„OEufs de Loue” sunt oua de gaina, din satul Loue, Franta, cu coaja rosiatica.
„Bleu des Causses” este o branza frantuzeasca din lapte de vaca nedegresat, cu mucegai albastru.
Coasta Bretaniei este o renumita regiune a Frantei cu specialitati copioase din carne de porc in sos de mere sau maruntaie in cidru.
Un festival annual de vinuri si gastromie are loc in Pays Saint-Pourcinois, Franta in perioada 9-19 august 2018.
Cidre breton este un cidru efervescent care provine din fermentarea mustului obtinut din mere pentru cidru proaspete, produse si prelucrate in aria geografica delimitata.
„Soumaintrain” este o branza cu pasta moale si cu crusta spalata, din Franta, pentru obtinerea careia fermentii lactici au un rol predominant si care este produsa doar din lapte integral de vaca.
„Cidre Cotentin”/„Cotentin” este un cidru efervescent, nepasteurizat, necarbonatat, obtinut din suc de mere pentru cidru apartinand unor soiuri traditionale specifice.
Cultivarea lintei în zona Velay, Franta, este practicata incepand din secolul al XI-lea.
Produsul „Brioche vendéenne” este o briosa impletita si rumenita deasupra, cu forma regulata, rotunda, ovala sau de baton.
Targul international de agricultura din Franta (SIA) isi asteapta vizitatorii cu noutati, in fiecare an la Porte de Versailles.
„Citron de Menton” este fructul intreg, proaspat, obtinut din urmatoarele soiuri ale speciei Citrus limon: Adamo, Cerza, Eureka, Santa Teresa si soiul local „Menton”.
O reteta din bucataria franceza care merita incercata este ''Truite aux amandes'':
De Craciun, o masa speciala este servita in numeroase familii din Belgia.
Carnea proaspata de porc „Kintoa”, DOP, Franta, este obtinuta de la porci din rasa „Pie noir du pays Basque”.
„Fleur de sel de Guerande” sunt saruri marine recoltate manual, provenite exclusiv din mlastinile saraturate din Peninsula Guerande, Franta.
Branza „Saint-Nectaire” DOP, Franta, se fabrica in regiunea Monts Dore de mai multe secole, dar numele sau apare in gastronomie in secolul al XVII-lea.
Usturoiului violet de Cadours este un usturoi care se comercializeaza uscat, si se produce din soiurile Germidour si Valdour.
22.09.2017. Produsul „Jambon noir de Bigorre”, DOP, din Franta, are partea de jos a piciorului intacta, prima bucata taiata din sunca este rotunda, incluzand intregul capac care ramane acoperit cu un strat de grasime.
Ceapa cu denumirea de origine Oignon doux de Cevennes este o ceapa tarzie, cultivata pe terase, de culoare de la alb sidefiu la aramiu, cu bulb de forma rotunjita spre romboidala, cu aspect lucios si cu tunici fine si translucide.
31.03.2017. Branza „Brillat-Savarin” se produce in regiunile Brie si Bourgogne, Franta.
22.02.2017. Maslina „Lucques du Languedoc” DOP, Franta, este o maslina verde, intreaga, care nu este nici taiata, nici zdrobita.
"Raclette de Savoie" IGP, Franta, este o branza presata nefiarta, preparata din lapte de vaca.
In Franta, un patut de copil reprezentand Nasterea Domnului este folosit adesea pentru a decora interiorul caselor.
Unul dintre cele mai frumoase Targuri de Craciun din capitala Frantei este cel deschis pe Champs Elysees.
In Franta, carnea de vita si de oaie este utilizata pentru a crea preparate deosebit de gustoase.
„Poulet du Perigord” IGP, Franta, este un pui provenit din rase de pasari cu crestere lenta, de tipul gat golas.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev