Cultivarea lintei în zona Velay, Franta, este practicata incepand din secolul al XI-lea.
Denumirea de origine „Lentille verte du Puy” este rezervata lintei din soiul Anicia care face parte din specia Lens culinaris Med., cu un diametru cuprins intre 3,25 si 5,75 milimetri, cu un continut de umiditate maxim de 16 %, care prezinta pete inchise de culoare verde-albastruie pe un fond verde palid si care are o pielita fina si un miez nefainos. Aceste caracteristici ii confera un timp de fierbere mai scurt.
Aria geografica cuprinde mai multe cantoane si comune ale departamentului Haute-Loire. Producatorii de „Lentille verte du Puy” au dobandit, de-a lungul timpului, o serie de priceperi, de exemplu in alegerea parcelelor de cultura sau determinarea datelor optime de insamantare si de recoltare. O ancheta realizata in 1934, a stabilit ca preferinta consumatorilor se indrepta intotdeauna catre lintea cultivata in regiunea Puy. Astazi, „Lentille verte du Puy” este preferata de cei mai mari bucatari.