Poulet de Bresse este un renumit pui pentru carne, crescut in estul Frantei.
Astazi puiul de Bresse are reputatia de a fi puiul de masa de cea mai buna calitate din lume. Bucatarul Georges Blanc, a fost presedintele Comitetului Interprofesional de la Volaille de Bresse, asociatia care supravegheaza produsul din 1986. Poulet de Bresse poate fi produs numai din puii albi din rasa Bresse, crescuti intr-o zona, aproximativ dreptunghiulara, de aproximativ 100 km pe 40 km, situata in regiunile Rhone-Alpes, Franche-Comté si Bourgogne. Dupa ce este gatit, lucru care trebuie sa se faca cu pricepere pentru a conserva toate calitatile organoleptice ale pasarilor, acestea se caracterizeaza in special prin randamentul ridicat de carne, o mare fragezime, gustul intens si suculenta pronuntata a carnii.
In fiecare an sunt crescute aproximativ 1,2 milioane de pasari de Bresse, sub control strict. Exista aproximativ 200 de crescatori; fiecare trebuie sa aiba minimum 0,5 ha pasune in zona de productie, iar fiecare pasare sa aibe minimum 10 mp de iarba. Pasarile sunt mentinute pe pasune cel putin patru luni. Apoi, aproximativ 35 de zile sunt hranite intens cu porumb și lapte. Pasarile sunt comercializate cu capul si picioarele caracteristice, in mod traditional ca semn de autenticitate. Piciorul stang poarta un inel metalic cu numele producatorului. In 2002, producatorii de pui de Bresse au primit in medie 4,00 EUR pe kg (pui intreg, gata de gatit).