„Brousse du Rove” DOP, Franta, este o branza de capra prezentata sub forma de cornet.
Cornetul este o forma tronconica, cu urmatoarele dimensiuni: 32 mm diametru superior × 22 mm diametru inferior × 85 mm inaltime, cu trei gauri in partea de jos. Produsul se obtine prin flocularea laptelui dupa incalzire si adaugarea de otet din alcool alb ca acidifiant. Greutatea sa este de 45-55 grame la scoaterea din forma. Aceasta branza trebuie consumata in stare foarte proaspata. Pasta sa este alba, neteda, usor lucioasa, cu consistenta supla, onctuoasa si negranulara. Aceasta branza are arome principale de lapte proaspat, cu caracter „animal” putin pronuntat, si de migdale dulci. De asemenea, prezintă arome care variaza in functie de regimul alimentar al zilei și al perioadei de lactație (stejar de carmaz, rozmarin, drobita etc.).
Brousse du Rove” este o branza, obtinuta exclusiv din lapte de capra din rasa Rove. Caprele sunt crescute printr-o metoda de crestere extensiva in conformitate cu traditia silvopastorala. Traditia cresterii caprelor Rove si de producere a „Brousse du Rove”, atestata inca din Evul Mediu in departamentul Bouches-du-Rhone. „Brousse du Rove”, constituia in acele vremuri principala sursa de venit a locuitorilor din sat si era o specialitate foarte apreciata in Marsilia si in zona inconjuratoare. Bogatia continutului de grasime este unul dintre factorii care contribuie la calitatea gustativa a laptelui si branzeturilor produse. In plus, caracteristicile pastei „Brousse du Rove” (pasta neteda, supla, onctuoasa si negranulara) sunt de asemenea obtinute datorita priceperii locale specifice in privinta prelucrarii si a coagularii, denumita „floculare”. . Odata formati, fulgii de „Brousse de Rove” sunt imediat colectati si pusi manual in cornetele care servesc si pentru comercializare.