Apele minerale naturale Dorna isi au originea in Carpatii Orientali, intr-o arie protejata ecologic in zona Vatra Dornei.
Fabrica de îmbuteliere se gasesc in satul Poiana Negri din judetul Suceava. Istoria apei minerale naturale Dorna incepe in Evul Mediu, in 1410, atunci cand un document emis de Cancelaria lui Alexandru cel Bun, domnitorul Moldovei, mentioneaza ca izvorul a fost donat Manastirii Sucevita, aflata in apropiere, un loc de venerare si pelerinaj. Documentul original este inca pastrat la Muzeul National de Istorie din Bucuresti.
In 1790, Belsazar Haquet, medic naturist si istoriograf, este primul care mentioneaza in scris calitatile terapeutice alei apei minerale naturale Dorna. Cercetarile sale nu au facut decat sa deschida drumul aprecierilor internationale pentru calitatile vindecatoare ale apei Dorna. In 1817, Imparatul Austro-Ungariei, Franz Ioseph I, mentioneaza in memoriile sale ca apa minerala naturala Dorna, este un izvor feruginos cu efecte terapeutice, apreciat in toata Moldova si fiind cea mai buna apa minerala din regiune.