Sarbatoarea Marului - Batos, Mures

Localitatea Batos va fi in sarbatoare la mijlocul lunii octombrie. Traditionala Sarbatoare a Marului va fi organizata si in acest an de Consiliul Local si primaria comunei Batos, Asociatia ”Marul de Aur” si Grupul producatorilor de mere Dedrad-Batos, ajungand la editia cu numarul XII.

Debutul acestei editii va avea loc sambata, 12 octombrie cand au loc manifestari sportive, „Cupa Mărului” la tenis de masa si fotbal. Aici vor fi acordate premii in cupe si diplome.

Duminica programul va fi unul amplu. Deschiderea oficiala va avea loc la ora 11:00, urmata de vizitarea standurilor. Tot in cadrul „Sarbatorii Marului” se va inaugura Muzeul de Istorie si Etnografie din Batos.

Premierea participantilor este programata pentru ora 13:00, urmata de spectacol de dansuri si muzica populara prezentat de ansambluri si formatii din comuna Batos.

Organizatorii se asteapta sa fie prezenti aproape 30 de producatori care vor aduce cu ei pe langa celebrele mere si alte produse ecologice cum ar fi miere, vin, otet, struguri, dulceata, compoturi.

 


Cautare