Ardei umpluți cu bulgur și Telemea de Sibiu (IGP)
Descoperiți aromele de flori de câmp ale acestei brânze tradiționale de oaie, produsă în inima României.
Descoperiți aromele de flori de câmp ale acestei brânze tradiționale de oaie, produsă în inima României.
Piscu, judetul Ilfov a primit titlul de “Sat Cultural al Romaniei 2017”.
Obiceiuri si traditii contemporane la romani.
Supa de cus cus si cartofi din Csongrad, Ungaria.
Salcia de Florii inlocuieste, ramurile de maslin si finic, care nu se gasesc in Romania.
Saptamana dinaintea Postului Mare este cunoscuta sub denumirea de Saptamana Alba.
O reteta gustoasa de scrob banatean de ficat de pui, cu ceapa, oua, etc.
Ciorba de porc este o mancare tipic Slovaciei, de la pomana porcului.
Bradutul cu led poate fi folosit ca sursa de lumina pentru a crea o atmosfera calda de Craciun.
Reteta traditionala din localitatea Szentes, Ungaria.
Postul Craciunului este o sfintire a gandurilor, a simtirilor, a trupului si sufletului nostru.
Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
Reteta casnica de preparat paine.
O reteta usoara, rapida si delicioasa servit ca aperitiv sau cina.
Reteta de cartofi in lapte la cuptor.
Masa de revelion in stil traditional.
Reteta veche traditionala din slanina afumata si ceapa.
Obicei popular romanesc, practicat pe 1 ianuarie.
Dovlecei la cuptor cu oua, cascaval si iaurt.
Majoritatea oamenilor, din Spania, merg la miezul noptii la „Misa Del Gallo” (Masa cocosului).
Bucataria sanatoasa recomanda reteta de chiftelute cu ciuperci
Ajunul Craciunului este momentul in care se fac cadouri.
A ne ruga pentru insanatosire nu este pacat. Dar trebuie sa adaugam daca voiesti, Doamne!
Supa de lapte din judetul Csongrad, Ungaria.
Aceasta supa picanta, se prepara in casa și este un remediu in combaterea virusiilor.
Regatul Bhutan situat pe versantul sudic al Masivului Himalaya este locul unde oamenii traiesc fericiti.
Satul Bobohalma a castigat finala competitiei “Satele culturale ale României 2018”.
Cigányka se prepara de obicei la pomana porcului, fiind considerata o mancare traditionala in judetul Bekes, Ungaria.
Dupa ce in 2013 a fost declarat cel mai frumos sat din Romania, Dragusul a devenin si satul cultural al Romaniei in 2016.
In fiecare an sarbatorim Ziua Internationala a Femeilor Fermier pe data de 15 octombrie.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev