Dezlegare la oua, lapte si branza
Saptamana dinaintea Postului Mare este cunoscuta sub denumirea de Saptamana Alba.
Saptamana dinaintea Postului Mare este cunoscuta sub denumirea de Saptamana Alba.
Reteta de sangerete din judetul Timis.
Ciorba de porc este o mancare tipic Slovaciei, de la pomana porcului.
In 9 octombrie se comemoreaza intrarea in orasul Valencia a regelui Jaime I in 1238, pentru recucerirea crestina a partii din Spania, care apartinea arabilor.
Reteta traditionala din localitatea Szentes, Ungaria.
Mancare traditionala din Csongrad, Ungaria.
Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
O reteta usoara, rapida si delicioasa servit ca aperitiv sau cina.
Magiunul de prune supranumit si mierea prunelor este una dintre cele mai celebre dulceturi din Vultureni, judetul Cluj.
Masa de revelion in stil traditional.
O ciorba modesta si economica poate fi si borsul cu pasat.
Obicei popular romanesc, practicat pe 1 ianuarie.
Reteta de fasole cu ciolan, din Transilvania.
Majoritatea oamenilor, din Spania, merg la miezul noptii la „Misa Del Gallo” (Masa cocosului).
Un procedeu obisnuit, din timpul faraonilor egiptieni, este ingrasarea fortata a gastelor pentru producerea deliciosului ficat gras (Fois gras).
Ajunul Craciunului este momentul in care se fac cadouri.
Iosif Ciunterei din Feldru, judetul Bistrita-Nasaud, si-a creat in 2012 propria sa emisiune intitulata ”Cu Iosif pe coclauri”.
Supa de lapte din judetul Csongrad, Ungaria.
Cel mai bun mujdei de usturoi sa prepara in Delta Dunarii.
Regatul Bhutan situat pe versantul sudic al Masivului Himalaya este locul unde oamenii traiesc fericiti.
Ziua Universala a Iei este un eveniment global creat pe facebook de catre comunitatea La blouse roumaine in scopul de a promova IA romaneasca.
Cigányka se prepara de obicei la pomana porcului, fiind considerata o mancare traditionala in judetul Bekes, Ungaria.
Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.
In fiecare an sarbatorim Ziua Internationala a Femeilor Fermier pe data de 15 octombrie.
Vara, echilibru intre munca si odihna incepe cu Sfantul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava (2 iunie) si dureaza pana la Sfanta Maria Mica (8 septembrie).
Produs traditional din vestul Romaniei.
Considerata regina branzeturilor, Comte este cea mai vanduta branza din lume.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Istoria, etniile si traditiile dobrogene se impletesc cu bucatele de sarbatoare campenesti la Slow Food Dobrogea.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev