Mancare bogata in coenzima Q10
Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.
Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.
Luna ianuarie se mai numeste GERAR sau CALINDAR, este de 31 de zile si are ziua de 10 ore, iar noaptea de 14 ore.
Vara, echilibru intre munca si odihna incepe cu Sfantul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava (2 iunie) si dureaza pana la Sfanta Maria Mica (8 septembrie).
Cel dintai praznic imparatesc cu data fixa, Nasterea, numita in popor si Craciunul, la 25 decembrie, este sarbatoarea anuala a nasterii cu trup a Domnului nostru Iisus Hristos (Luca II,1-21).
Considerata regina branzeturilor, Comte este cea mai vanduta branza din lume.
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
Istoria, etniile si traditiile dobrogene se impletesc cu bucatele de sarbatoare campenesti la Slow Food Dobrogea.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
Reteta traditionala, in stil ciobanesc, din Csongrad (Ungaria).
Racituri traditionale din judetul Arad.
''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.
Winter Wonderland este un cantec de Craciun compus in 1934 de Felix Bernard.
Supa de cartofi cu marar este o mancare tipica din Transilvania.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
Porcul a fost considerat animal sacru, animal emblematic pentru zeii Osiris (la egipteni), Demeter (la greci), sau Ceres (la romani).
Levesul de post este specific satului Rod din Marginimea Sibiului.
In noaptea de 5 decembrie, inainte de a fi asezate la usa sau pervazul ferestrei, cizmele sunt curatate si lustruite cu grija pentru a astepta venirea lui Mos Nicolae.
Reteta de pui cu smantana din Bucovina.
Ideea infintarii unui Muzeu a venit din dorinta de a pastra vie istoria localitatii Poiana Stampei, Suceava.
Doua retete de crème de branza ca desert.
Luna decembrie se mai numeste ANDREA, UNDREA, INDREA, NEIOS, NINGAU, are 31 de zile, avand ziua de 9 ore si noaptea de 15 ore
Reteta traditional de bulz din judetul Timis.
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.
Supa din galuste de cartofi din judetul Arad.
Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.
Existand mai multe varietati de branzeturi, care se folosesc foarte divers in bucatarie.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev