Iesirea din sarbatoarea Rusaliilor se facea prin intermediul unor sarbatori-pereche, in oglinda, ale celor din zilele ce au precedat ultima mare sarbatoare a calendarului mobil.
In orasul Horezu aveti posibilitatea de a vizita atelierul tanarului artist Bruno Valerian, creator de arta dar si colectionar pasionat si consecvent de arta populara autentica si de obiecte folclorice.
Chiar in perioada de post au aparut urzicile verzi, asa ca avem posibilitatea sa pregatim o mancare de urzici batute cu mamaliguta si mujdei.
Focul este folosit in principalul spatiu de locuit dintr-o casa traditionala japoneza.
Festivalul National al Oualor incondeiate, are loc anual in Comuna Ciocanesti din judetul Suceava.
Sfantul Ilie marcheaza miezul verii pastorale, data cand le este permis ciobanilor sa coboare in sate, pentru prima data dupa urcarea oilor la stana.
Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).
Nedeia de la Tacasele, Judetul Arad, va avea loc in a doua duminica a lunii iunie si se va desfasura pe platoul din Valea Tacaselelor, situat in decorul natural al dealurilor Magura si Togeru.
Vasul roman este cunoscut si utilizat in bucatarie de peste 2000 de ani. La prima vedere este un vas simplu din lut, cu capac, fabricat manual. In realitate, este cel mai minunat vas de bucatarie.
Pensiunea Varlaam si Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural - ANTREC Buzau organizeaza cea de-a cincea editie a evenimentului “Intarcatul mieilor”.
Pomana porcului revine, aproape an de an, la Pecica in judetul Arad.
Ajunul se tine cu post pentru Maica Domnului, caci in acea zi a fost foarte suparata, i-a fost greu si n-a mancata nimic.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev